PROSÍM PORADTE, DCÉRKA MÁ MENINGITÍDU

Príspevok v téme: PROSÍM PORADTE, DCÉRKA MÁ MENINGITÍDU
tinush

Mojej dcérke včera diagnostikovali meningitídu, leží na ISKE. Večer už komunikovala a zatiaľ krvácanie do kože prestalo, nevieme ešte ako sa to vyvinie, dcérka má 2 roky a 8 mesiacov. Mám doma ešte jej dvojča a ďalšie dieťa, všetci sme tiež v ohrození, už síce máme všetci antibiotiká. Moja dcérku som dala zaočkovať aj proti pneumokokom no doktor v nemocnici mi povedal, že meningitída s tým nemá nič spoločné, hoc som sa dočítala, že to očkovanie je aj proti meningitíde. Sme čistotná rodina, stále si umývame rúčky. Bojím sa aj o moje ďalšie dve deti. Veľmi pekne prosím niekoho, kto niečo také prežil alebo jeho dieťa, poradte mi, podporte ma lebo keď čítam o tejto chorobe je to niečo hrozné. Ako dlho to trvá, čo ďalej...viem, sú rôzne typy, my dnes budeme mať výsledky. Nechám aj moju emailovú adresu a aj kontakt na mňa. Bola by som nesmierne vďačná, keby sa mi niekto ozval. Tinka. email- tutumartin@gmail.com, kontakt 0905657608 - Orange. Zavolám späť.

tinush

Ja neskutočne veľmi pekne ďakujem za tieto odborne rady, mne sa zda ze ani nevedia ake antibiotika nasadit nasim dalsim dvom detom, maju Zinat, teraz v nemocnici dalsi doktor povedal, ze maju mat nieco ine. My dospeli mame V-penicilin 750. Povedali mi ze je super ze sme z dcerou prisli tak skoro, len nevieme ako sa to bude vyvijat dalej, je stabilizovaná, zápal tam je a má tu infekciu v tele aj infekciu v nose a ústach, zatial vsetko vraj svedci ze ma bakterialnu meningitidovu meningitidu. A to koloidne striebro kupim aj v lekarni bez rezeptu? Tinka

RNG

A skoro som zabudol aj rybaci olej, ktory je potrebny na hojenie nervov je tiez mierne protizapalovy.Takze ho neslobodno vynechat.

arbitty

...zial, vobec ti neviem poradit, len ti chcem napisat, ze na vas velmi myslim a velmi si prajem, aby to dobre dopadlo!!!

RNG

Inkubacna doba je obvykle 3-4 dni, ale moze byt od 1 az do 10 dni.
Okrem atb je na znizenie skody napachane dobre pouzit viacere protizapalove prostriedky.
Z prirodnych silne su curcumin, bromelain, boswelin a dumbier.

RNG

drobucke cervene bodky su petechie. To je velmi jasny priznak hlavne na Neiseria meningitis=meningokok.
Podla toho teba vybrat antibiotika, ktore su specificky na tuto bakteriu ucinne, nie len hocijake "silne".
Rozne zdroje uvadzaju hlavne intravenalne podavany penicilin G a ceftriaxone, okamzite, a to aj pred vzorkov moku z miechy.Kazda hodina tam je velmi dolezita.
Kedze je to prudko nakazliva choroba, treba dat kazdemu, co sa s pacientom stykal alebo bol v roznakej miestnosti preventivne antibiotika ako rifampin, ceftriaxone alebo ciprofloxacin co najskor, do 24 hodin.

Kedze sa siri hlavne kvapockovou infekciou cez sliznice nosa, odporucam kazdemu pouzit okrem toho niekolkokrat denne par kvapiek koloidneho striebra alebo/a roztoku GSE/citricidalu(6/4 kvapky na deci vody) do nosa pripadne aj oci, pripadne na striedacku
A vystriekat koloidnym striebrom izbu kde sa pacient nachadzal

tinush

Este nevieme akeho je to povodu, mame mat vysledky o 10.00 hod, viem niečo len, že je to hnisavého pôvodu. Vraj má aj nejakú silnú antibiotikovú liečbu. Okolo 1.00 hod dostala horucku, este predminulu noc, o piatej som si vsimla ze sa zacinaju ukazovat nejake vyrazky, uplne drobne, za hodinu ich bolo viac a cervensie a 2 krat zvracala, bola bezvladna a tak sme okamzite isli k doktorke. Okolo 9.00 sme sa dostali na Isku, dlho sme ešte čakali na príjem. Zatiaľ komunikuje, je pri vedomí a krvácanie do kože prestalo, od včera zatiaľ nemá ani teplotu.

RNG

menigitida je zapal blan obalujucich mozog a a miechu. Dovodov je hromada, najcastejsie to su bakterie(napr Neiseria meningitis=meningokok, ktore je sprevadzane typickymi drobnymi vyrazkami=petechie, tiez Haemophillus Influenza B, pneumococci) tiez roznymi virusami,dokonca niekedy aj parazitmi a liekmi(chemicke zamorenie)
Takze tam treba adresovat nielen bakterie antibiotikami ale aj podla potreby virusy. Podla moznosti co najskor, lebo kazda hodina bez liecenia a podavania protizapalovych drog a doplnkov zvysuje poskodenie mozgu a miechy.
Ja osobne by som zautocil viacerymi antimikrobialnymi, trebars aj v kombinacii s klasickymi atb a tiez antiviralnymi a protizapalovymi z prirody aj z farmacie okamzite.Prirodne antiviralne aj antimikrobialne mozno brat bez obav aj ked sa neskor zisti, ze to bola len bakteria a antiviralne neboli treba.
Ked je to viralne(co obvykle lekarom trva pridlho dokazat na testoch) je obzvast dolezite zobrat co najviac antiviralnych doplnkov a co najskor, lebo virusy sa velmi rychlo rozmnozuju a skody su casto nenapravitelne.Takze aj hodiny su rozhodujuce!

Po potlaceni infekcie a este lepsie okamzite je dobre davat pacientovi velke davky rybacieho oleja na vyhojenie zapalom poskodenych nervov.