Vysvetli mi niekto tieto hodnoty rozboru krvi?

Príspevok v téme: Vysvetli mi niekto tieto hodnoty rozboru krvi?
farbicka

Zvýšený CRP kvantitat.
Znížený celkový bilirubín
Zvýšené WBC
Zvýšené Lym
A hodne zvýšené MPV.

Odber bol robeny kvoli tomu, ze chcem schudnut, mala som trosicku vyssi cholesterol, ale tieto hodnoty by som chcela vediet, co znamenaju. dakujem, ak sa niekto tomu rozumie. ostatne som pohladala na nete ale nieco ako znizeny bilirubin neexistuje... mam leukemiu?

blava krasna

aj No, moja, všetko nemusi byt uplne v norme/to je priemer/,
pokial ti je dobre tak čo riešiš.Miazga preteka telom, aj krv.
Nahodou sa trafi ta ktora prave ide krvou, každu mi. je nejaka odchylka,nebudeme predsa často opakovať.
Pokial chces schudnut, tak rozumne pohybom-nie prehńať, a pridaj si ovocie a zeleninu k jedlu,nieže sa nebude jesť poriadne.
Niekto je štíhly niekto plnoštíhly, netreba sa znasilnovať.
Napr. Aj tihly ľudia možu mať vysoký cholesterol.
Keď schudneš nasilu a nie pomaly tak možu byť problémy,a musiš mať stravu aby krv bola dobrá.
Pokiaľ to maš že si taký typ .S tým nič neurobiš.Metabolizmus
sa može počas života menit, 1kg počas mesiaca je super a je to pomalé.Nechudne sa pre to že ma niekto iné hodnoty.

N-ika

je to odlupene tkanivo z vystelky mocoveho mechura, rury a vaginy, je to uplne normalne a nemaju ziadny diagnosticky vyznam ;-)

bublina10

Ahojte, chcem sa spytat ci mi neviete poradit co znamena skratka Epit.dlažd. vo vysledkoch z preventivnej prehliadky z moču...
Dakujem pekne

netreba

A ostatné hodnoty máš aké? Prečo si spomenula len MPV, táto hodnota toho ešte veľa nepovie. Silné krvácanie, modriny a aj únava spolu súvisia, to nie je možné, že by sa to neprejavilo v krvnom obraze. Nech ti spraví opäť KO alebo by som uvažovala nad zmenou lekárky.

kysucanka

Prosim o pomoc. Tvoria sa mi po tele modriny, strasne silno krvacam pri menstruacii a som s toho poriadne unavena. MPV mam 11,7 a na jar mi boli zistene chlamydie momp cp 32,55 a momp1 cp 37,65a omp2 cp hranicne. Moja lekarka ma odbila tym ze vysledky su v poriadku. Citim sa strasne unavena a mam problemy s dychanim. Mam 39 rokov. Poradi mi niekto? Dakujem velmi pekne

lombardo1981

MPV je stredný objem trombocytov. Vyjadruje ich priemernú veľkosť a tým aj vek. Platí, že čím väčšia krvná dostička, je tým je mladšia. A tým aj stúpa jej schopnosť zrážania. Referenčná hodnota je 7,8 - 11,0. Vaša hodnota je mierne zvýšená, takže naozaj nemusí indikovať žiadne vážnejšie ochorenie. Najmä v prípade, keď je to jediná vec vymykajúca sa referenčným hodnotám.
Zvýšené MPV je prítomné napríklad pri vrodených trombocytopeniach, pri zvýšenom riziku tvorby krvných zrazenín, vrátane IM. Napríklad aj pri akútnom IM je MPV zvýšené.
WBC sú leukocyty, HGB je hemoglobín, RBC sú erytrocyty, PLT sú trombocyty, HCT je hematokrit (podiel medzi krvnými bunkami a celkovým množstvom krvi), MCH je priemerná hmotnosť hemoglobínu v červených krvinkách, MCHC je priemerná koncentrácia hemoglobínu, RDW-SD je priemerná veľkosť erytrocytov a FW je sedimentácia.

DôCHODCA

Bol som u reumatológa na vyšetrení (koxatróza II-III stupňa ) pričom mi z krvi vyšla MPV 11,3 čo je mimo akceptovateľného rozptylu, ostatné výsledky WBC 5 ; HGB 153 ;RBC 4,79 ;PLT 158 ; HCT 0,453 ; MCV 95 ; MCH31,9 ;MCHC 338 ;RDW-SD 12,9 ; MPV 11,3 , FW 5/10.
je táto odchýlka signifikantná pre nejaký druh choroby - onemocnenia v počiatočnom štádiu ?prípadne treba do vyšetrovať nejaké iné markery z krvi ? Mám 69 rokov
ďakujem za odpoveď

bubulka

Ahoj, skratky a hodnoty si mozes najst aj na nete, ale napisem ti zhruba, co to znamena, ak si to uz nezisitila....
CRP oznacuje parameter zapalu v tele, ty ho mas zvyseny, to znamena, ze v tele mas nejaky zapal. Tomu odpoveda aj zvysene WBC a Lym, co predstavuje lymfocyty, ktore sa zvysuju, ked v tele prebieha nejaky zapal a zvysene mas aj MPV, co znamena zvysenu hodnotu trombocytov, teda krvnych dosticiek. Nemala si nejaku operaciu alebo poranenie? Moze to suviesiet aj s tym....nie som doktor, takze ber to trosku s rezervou....ale zapal tam urcite mas....