Kava a dieta idu k sebe?

Príspevok v téme: Kava a dieta idu k sebe?
besna

Ahojte kocky,

chcela by som vediet Vas nazor na pitie kavy pocas chudnutia a dajme tomu aj udrziavania a formovania postavy...

V jednej relacii o chudnuti co chodi na prime vyzivova doktorka zakazuje alebo aspon maximalne obmedzuje pitie kavy.
V nejakom prispevku som tiez citala ze aj I.bukovsky nepodporuje pitie kavy a ked tak, tak jedine bezkofeinovu.

Pochopila som to tak ze kofein zvysuje tvoju aktivitu ale len na kratky cas a potom nastavaju v tele nejake procesy ktore podporuju chut na sladke... ak sa nemylim... Preto sa kava neodporuca???

Ja zijem bez kavy uz asi mesiac, nahradila som ju cajmi a mineralkami. Nejako mi ani nechyba ale poznate to, ked ideme na "kavicku" niekde sadnut :o) Proste zacitim tu aromu a uplne mam na nu chut. Co odporucate??? Tu bezkofeinovu???

Aky je Vas nazor???

zazula25

pokojne si ju daj, ale pred tym vypi pohar vody a ak mliecko, tak nizkotucne...ono ak to s nou neprehanas, tak to nemoze uskodit. Ja kavu pijem kazdy den a aj pocas diety som pila...teraz, ked sa udrziavam, tak si dokonca obcas dam aj normalne latte v kaviarni ;) a nic sa nedeje...a to som schudnuta rok...

sweet_lolitta

ema123> no lebo telo ostane dehydratovane :D si nikdy nezazila, ked si malo pila a pod., ze si mala pocit hladu a ked si sa napila zmizol?

Hanny

Krásný den,

pokud máte problémy s hubnutím a máte zájem zjistit, kde děláte chybky a vychytat je, máte zájem o zdravé hubnutí, ráda poradím na mailu.

Nevzdávejte to, držím palečky :-).

Hanka
reprex@seznam.cz

vevericka

hej ja mam vzdy taky tlak..ci s kavou alebo bez..poslende tri razy mi presne tolko ukazalo,lekarka sa smiala, ze vlstne na co mi ho pri prevetinvke meria ked staci urboit copy and paste:)
aj na mojom domacom mi tak ukazuje..samozrejeme, ze nie vzdy mam presne 120/80 ale zvacsa tak 122/82..alebo 119/80 a tak proste vzdy okolo toho..nastastie si zaklopem..:)aj ked mozem povedat u nas v rodine sa nikdy nevyskytoval vyskoy tlak..skor nizky..alebo tak akurat

hej kava odvodnuje, ale ked ju adekvatne doplnis vodou..nemal by byt problem ani pri diete..len podmienkou bez cukru a mlieka:)

ema123

Vysvetlite mi to "odvodňovanie". Ak sa má veľa piť a vyplavovať škodliviny, tak prečo je odvodňovanie po káve nežiaduce? :-o

besna

Tlak netlak... to by ma od salky kavy neodradilo... :o)

Inak viem ze kofein podporuje spalovanie tukov ale pri salke kavy raz za tyzden si nemyslim ze by to malo vyrazny ucinok...

Ja tiez pijem kavu 1:1 kava, mlieko. Cukor nemusim...

Ale vdaka za prispevok sweet lolita. Dava to potom odpoved na moju otazku, preco vyzivovy lekari neodporucaju pit kavu pri dietach. ODVODNUJE. Kua esteze sa mam koho opytat... :o)))

doubledog

kofein urychluje spalovanie tukov myslim, ze funguje tak, ze podnecuje tukove bunky k uvolnovaniu tukov do krvi
takze urcite ide o vhodny doplnok diety

ale (najma) zeny maju sklony pit prilis vela kavy a skoro nejest
takato dieta je samozrejme nezmyselna

to, ze v diete sa pije kava bez cukru a mlieka, je snad jasne