som tehotná ale potrebujem poradit

Príspevok v téme: som tehotná ale potrebujem poradit
smejko1

ahojte, som velmi velmi velmi stastná pretoze som tehotnááá...doktor mi povedal, pred dvomi týzdnami ze som asi v 3 tt....a ja som isla na dovolenku..na dva týýzdne...pri more...takze budem asi uz v 5 tt....zatial, sa mi zdá ze je vsetko v poriadku...no obcas ma bolí tak divne brucho ako pred menstruáciou...aa písem sem preto, lebo by som chcela poradit, na také bezné otázky...ako to prebieha pocas celého tehotenstva..ci môzem íst na sono uz v 6 tt...? aaa ako zvláádnut tie nevolnosti..hehe :-) a ako nemysliet nato co ak sa prihodí nieco zléé?? a tak..no lebo som prvý krát tehotná a som aj dost mladá...a dúfam, ze na tomto fooore mi baby co majú deticky pomôzu.... strasne moc dakujeem

for smejko

Ak su to mierne bolesti, nie krcovite, tak tie mozu byt. Aj slabohnedy vytok moze byt. Zle by bolo, keby si mala krce alebo krvavy vytok a neprestavalo by to.

smejko1

chcem sa spýtat...mám také bolesti v brusku...tak na pravo dole...ako keby vajecník alebo tak....ako keby mi má príst menstruácia....bojím sa, ze môzem potratit...je to normálne, ze mi tak je alebo nie?? som asi v 5 týzdni...prosím..velmi sa bojím

sarah parker

teraz ti este nemoze prekazat lezat na bruchu, neskor budes citit, ze si takto nemozes lahnut. teraz ma plod este vela prevela miesta. potom si zvykni lezat na boku, nie na chrbte, vtedy by nebol dobre prekrveny a tym aj okysliceny cely organizmus.

smejko1

dakujeeem za rady...ja som este len na zaciatku, tak este nemám také chute alebo nechute :-) len mi zacína bývat ráno zle...ale este som nevracala...tak snád to raz dva prejde...aa niekde som cítala za v tehotenstve sa nemôze lezat na bruchu...je to pravda???? neviem teraz...

sarah parker

smejko, je to normalne, ze ta boli v podbrusku, maternica sa zacala zvacsovat. ono to boli, ked sa maternica zvacsuje, tak isto ako ked sa po porode dostava do normalnej velkosti.
na zle veci nemysli, priroda si vybera ... tes sa z toho, ze si tehotna a uzivaj si to.
vies, odteraz uz budes stale zit s obavami o svoje dietatko :-))) to je udel matiek, teraz ho mas este pod najvacsou kontrolou, ked bude vacsie, bude to horsie :-)
nevolnosti? na to je jediny resept, nebyt nikdy uplne hladna. rano po prebudeni vypi pohar vody a daj si nieco male (ovocie, knackebrot, alebo hrianku) a takisto vecer, ked si zvyknuta nejest pred spanim, moze ti byt nevolno, zjedz aspon nieco lahke.
ja som nemohla ani citit nic udene, vsetku sunku, salamu a syry som jedneho dna hodila do mrazaku a jedla som len sendvic s maslom. varene jedlo mi neprekazalo, len som nezniesla pach cesnaku :-)
to poznas sama, co mozes a co nie :-)