Pomozte mi,syn ma mononukleozu....

RNG

ester C je neutralna forma vitaminu C,ktora ma polcas rozpadu v tele az 5 x taky ako kyselina askorbova, takze sa s nim daju vytvorit vyssie hladiny v krvi. Kedze je neutralny, ma aj lepsiu crevnu toleranciu.

Peto T

Existuje experimentálna liečba vitamínom C (lekári však o tom zvyčajne nevedia). Potrebné sú vysoké dávky; čím väčšie dávky, tým rýchlejšie uzdravenie. U dospelých môže ísť o dávky až 200 gramov denne! Neviem, koľko u detí, ale išiel by som na hranicu črevnej tolerancie. Užíva sa v pravidelných intervaloch, napríklad každé 2 hodiny, najlepšie aspoň s trochou jedla, a treba veľa, veľa piť. Pri takýchto vysokých dávkach sú vhodné iba také vitamínové prípravky, ktoré obsahujú iba vitamín C, bez umelých príchutí, farbív a podobných vecí, a BEZ postupného uvoľňovania. Nechcem robiť reklamu, sú také aj v lekárni, ale praktickejší je v tomto práškový askorbát sodný, ktorý vie dodať napríklad -odkaz odstránený-

Takáto liečba je nevhodná pri poruchách obličiek, metabolizmu železa a medi (hemochromatóza, hemosideróza apod), a pri vážnom deficite G6PD. Nesmú sa užívať ani u chorých na rakovinu, tí by museli len postupne zvyšovať dávky (napr. o 30 gramov za týždeň).

Viac informácií tu (najmä kapitoly Črevná tolerancia, Rýchlokurz tolerančnej liečby, Mononukleóza, Vedľajšie účinky): rizikaockovania.sk

Ak si aj netrúfnete na tolerančné dávky, ale len na menšie, aj tie majú svoj význam, hoci nevedú k takému rýchlemu vyliečeniu. Môžu znížiť riziko dlhodobých následkov.

RNG

Od 1/2 roka ma vlastne dieta v tele skoro tie iste procesy, ako dospely. Takze by malo pouzivat tie iste prostriedky na podporu a vyliecenie ako dospely, samozrejme v podla vahy zmensenych davkach.
Tema na virusy, mononukleozu(EBV), herpesy a podobne tu bola mnohokrat. Vyhladavac uz pracuje vyborne, takze sa daju temy najst.
Po potlaceni virusa(EBV) treba regenerovat pecen protokolom dr Berksona, samozrejme v tomto pripade davka musi byt prepocitana podla vahy dietata.