Nizky tep?

Príspevok v téme: Nizky tep?
janika

Ahojte, chcela by som poprosit o radu. Ked si meriam tep, tak v klude mavam okolo 52-57. , tlak nizky okolo 100/ 60 ale taky som mavala vzdy, Je to tak asi posledny mesiac, tento tep, predtym som mavala tep od tych 65-55...avsak posledny mesiac som zacala kazdy den min. hodinu sportovat(bicykel, posilka). Naposledy som bola pri kardiologovi pred 2 rokmi, pretoze som mala psychicke problemy a vysoky tep, ale srdiecko som mala podla nich uplne v poriadku, bol to len stres....tak neviem, mam sa obavat? dakujem

damava

Dobry,chcela by som sa spytat na moj problem ,ktory spociva v poslednej dobe som zacala priberat aj napriek tomu,ze sa stravujem viac zeleninou ,nepouzivam oleje ani nejem tucne jedla ,neprejedam sa ,skor mi jest nechuti,zvisil sa mi vyrazne tep ,zvysil tlak,vzdy som mala skor nizky ako vysoky ,bola som na vysetreni stitnej zlazy,lekarka tvrdi,ze je v poriadku,ked som sa spytala ,co moze byt pricinou,dostala som odpoved,pri ktorej mi vyhrkli slzy a bola so vyhodena z ambulancie,ked som sa pokusala o vysetrenie v inom meste,dostala som odpoved ze zneuzivam zdravotnictvo,no a uz naozaj neviem na koho sa mozem obratit,niekedy mam pocit ze mi vyskoci srdce z hrude a ked si lahnem ,skace az postel,nikdy som taketo problemy nemala,lieky su moj nepriatel a som na ne alergicka, bola by som velmi vdacna,keby som dostala daku radu dakujem

loli2

ahojky. je pravda co napisal strejdo. ja tiez sportujem a mam stale tlak 90-60 a tep okolo 45. som riadna nizkotlakovka. ked sa rozculim, tak mam na 120 a vsetci sa mi smeju. viac nevytiahnem. je to uplne normalne. len treba pit dost ekutin pocas dna a este k tomu pijem dve priesvitne kavy, teda take slabe a dost cajov.
takze v pohode.

Strejdo

100 zeby bol normalny tep? uz aj 80 je vysoky. Ale to zalezi od veku, cim je clovek starsi, tym sa mu tep znizuje. 100 je normalny tep tak akurat batolata.

janika v prvom rade by si mala napisat vek, vysku a hmotnost. Podla toho sa da usudit, ci je to u teba normalny tep, alebo je tam nejaky problem.

Ale urcite je to znizenie sposobene tym,ze si zacala trenovat pravidelne, bud rada, ze mas nizsi tep, aspon sa dlhsie dozijes ;) ja napriklad na biku aj pretekam a kludovy tep mam okolo 48-52, tlak okolo 110/60 a citim sa vynikajuco.

vsevedka

Janika, je známe, že trénovaní športovci bežne mávajú nízky tep. Ty si začala pravidelne športovať a snáď preto sa ti mohol tvoj už i tak nižší tep ešte znížiť. Pri nízkom tlaku sa však odporúčajú športové aktivity. Záleží ako sa po zdravotnej stránke cítiš, či máš okrem zníženia tepu nejaké problémy.

Ak máš o svoje zdravie obavy, mala by si sa porozprávať s lekárom, najvhodnejšia by snáď bola konzultácia s kardiológom u ktorého si bola vyšetrovaná pred 2 rokmi.