rodicia a deti

cdgirl

nema tu este niekto podobny problem? :( ja uz nevladzem takto. hneva ma to, nestastna som z toho :( on je v klude. ja sa trapim. a uz sa s nim o tom ani nechcem bavit, lebo sa len pohadame :(

dd

tak dufaj, ze to je tak, ako povedali..a ak to s nim myslis naozaj vazne, tak to asi budes musiet jedine trpiet a dufat, ze ked sa zoberiete, tak to skonci..co sa tyka hanby, ked im zalezi len na tom, co povedia ini, miesto stastia vlastneho syna, tak to je potom podla mna troska smutne..hanba nehanba, take co otehotneli pred svadbou boli, su a aj budu..aj ja som otehotnela este pred svadbou a nehanbim sa za to..pretoze sme sa uz davno chceli zobrat, lenze svokrovci boli razne proti, tak sme to odlozili a do nato som otehotnela..a co sa o nas rozpravalo, tak to ani neviem, z vysoka som na to kaslala..
drzim Ti palce a zelam vela stastia a lasky do zivota!

cdgirl

co sa tyka vyberu nevesty, tak to im vraj nevadi. im ide o tu hanbu. ze co ak...naozaj sa bojim toho, ze to budem mat v zivote tazke, co sa toho tyka. uz som preto nespala poriadne asi 3 noci, tak mi to vrta v hlave, ze preco? :( su aj horsie veci, viem. nejak sa nad to musim povzniest, lebo kvoli tomu ho nemienim nechat. ja si predstavujem svoju buducnost s nim a s nikym inym si ju ani neviem predstavit.

dd

suhlasim s jajkou..alebo si potom myslia, ze ked ste spolu sami niekde, napr. v izbe, tak tam hrate cele hodiny karty, alebo co?ved ked uz ste spolu 5rokov, tak to im musi dojst, ze pravdepodobne je medzi vami nieco viac, nez len drzanie za ruku a pusa na lice..su sice aj take pary, ze chodia spolu niekolko rokov a este spolu nespali, az po svadbe, ale tych je dnes uz velmi malo..a ked je Tvoj priatel taky veriaci, potom ak uzivas antikoncepciu to mu nevadi?ved to je tiez hriech..a presne ako jajka napisala, hriech ste uz spachali, tak v tom pripade nechapem, o co im ide..ale ak im nevyhovujes ako osoba, ako potencialna nevesta, ze Ta neschvaluju svojmu synacikovi, ak sa zoberiete, priprav sa na tazku cestu..tak ako ja, aj vela ostatnych to zazivame, byt nezelane nevesty..ale priatel by mal primarne stat pri Tebe!pokial chce zit zivot s Tebou a nie naveky s rodicmi, tak by si to mal uvedomit a "preorientovat" sa na Tvoju stranu..ked pri Tebe nebude drzat, tak to budes mat potom peklo..a budes sa len trapit..(nechcem Ta strasit, ale bohuzial moj nazor je taky, ze je to tak..vidim to..nie na sebe, ale na mojej mamke..)

cdgirl

tak neviem co si myslia. mozno si naozaj myslia, ze spolu nic viac nemame. nevidim do ich mysle. kazdopadne, vidim, ze to je naozaj divnee, ked mi tu tak viaceri pisete, ze to je divne...

jajka001_

ja by som takeho nechcela...lebo jeho rodicia kym riadia jeho zivot tak riadia aj tvoj...povedzme ze maju pravdu a je to spravne z hladiska buducnosti...povedzme ze nahodou by mali pravdu a fakt by si otehotnela...btw uzivas asi antikoncepciu, to im nevadi? no a keby si otehotnela tak co? hanba na sto rokov? lebo pokial ide o hriech tak ten ste uz spachali. alebo maju problem s tym ze nechcu aby si ta musel vziat? nevyhovujes? ja neviem, nedokazem toto pochopit....pises ze ste spolu pat rokov to je dost...skor sa zda zvlastne ze si pyta dovolenie...jasne ze ked maju tu moc zakazat, ze to zakazu...ale tu moc im dava tvoj priatel...pocuvat rodicov, ok ale odtial potial...naozaj tomu nerozumiem podla mna je v tom nieco ine. snad sa netvaria ze nevedia ze spolu spite? alebo ide o to co povedia spolufarnici, ze ste isli spolu na chatu hoci nie ste zosobaseni? si ochotna zit takyto zivot?

cdgirl

Priatel pri svojich rodicoch velmi stoji... hovori, ze je medzi mnou a nimi. toto sa mi zda velmi divne. deti maju pocuvat svojich rodicov, vzdy bude aj on dieta svojich rodicov, ale uz je dospely...nevie si vydobyt svoje a scasti sa priklana k rodicom, ze maju pravdu...ze hocico by sa mohlo stat. ze mozno by sme vazne urobili nieco, co by sme potom lutovali. to nechapem, ako sa s tym nazorom moze aj on scasti stotoznovat. oponuje si, lebo spat spolu spime. a na vylet ist spolu je aj podla neho nemoralne. tak co by sa mohlo stat?? lebo je to nazor jeho rodicov? som z toho velmi smutna, lebo chce ist so mnou aj on na vylet a zaroven mi take nieco povie :( nepochybujem o nom, len sa velmi bojim, ze to tak stale bude...a ja na nho nechcem uz ani tlacit, lebo zbytocne. nechcem byt niekto, kto rozvrati vztah medzi nim a jeho rodicmi :(

dd

poznam nieco podobne..moja ex spoluziacka to mala doma tiez take nieco..na vylety z triedy a tak obcas mohla ist, ale ked ide o nieco ine, tak ich otec to strasne riesi, aj ked uz davno nemaju 18..on je velmi taka "tazka" povaha a tiez veriaci..v kazdom pripade Ti to vobec nezavidim, aj moji rodicia su veriaci, ale taketo nezmyselne zakazy u nas nefungovali..vzdy som sa ich pytala na povolenie, to je pravda, ale ked uz som bola dospela, 18 a viac, tak s tym nijake cirkusy nerobili..s takymi ludmi je to tazko, ale mali by si uvedomit, ze ich syn uz nie je male dieta, ktore mozu stale drzat "pod zamkou"..potrebuje zit svoj zivot, lebo ak mu to este nejaky cas nebudu dovolovat, zit svoj zivot, tak uz iny zivot(svoj vlastny) nebude vediet zit..bude vediet zit len zivot svojich rodicov a skakat podla toho, co oni povedia..aspon si myslim..nie sa kvoli tomu s nimi pohadat alebo co, ale proste by sa s nimi asi mal porozpravat a dat im najavo, ze uz davno nie je male dieta a za svoje ciny si uz dokaze a aj ponesie zodpovednost a ze by mu mali doverovat!tolko moj nazor..

Rady

cdgirl, určite nie si jediná s týmto problémom, určite je dosť takýchto rodičov ako sú rodičia Tvojho priateľa, ale sama vidíš, že sa doteraz nikto nenašiel, kto by Ti poradil.
O to horšie to máš, že sa z jeho rodičmi často nestretávaš, aby ste sa porozprávali. Je to jedine na Tvojom priateľovi, aby ich presvedčil.
...je v poriadku, že keď žijem s rodičmi pod jednou strechou, tak sa dodržiavajú ich príkazy, ako má čo fungovať, ale do osobného života by mu určite nemali zasahovať a dovoľovať s kým môže a s kým nemôže ísť na výlet.
...aby toto nevedeli rešpektovať, tak to nepochopím. Tuším sa neprebudili a zaspali v 50-tych rokoch minulého storočia.
Veľa šťastia.