mononukleoza

Príspevok v téme: mononukleoza
sidush

Ahojte,
mam 20 rokov a 20.5. som dostala mononukleozu. Liecim sa uz 3 mesiace, ale na kontrolu a krvne testy mam ist az o 2 mesiace. Vsetko ohladom liecby viem a dodrziavam, ale napriek tomu sa chcem informovanych opytat, ci by som predsa nemohla pit vynimocne buduci tyzden alkohol. Riskol to niekto pocas liecby? Ake su nasledky? A ako vlastne viem, ze uz mam v poriadku pecen, ked posledne 2 vysledky pecenovych testov som mala ukazkove, no napriek tomu musim dalej zit "asketickym" sposobom zivota? :/

matez

27.8.2016 mi zistili ze mam mononukleozu.. den predtym sme točili flasku a jeden kamarat mal herpes... ja som herpes nikdy predtym nemal ani teraz a kedze mam aj oslabenu imunitu tak som z toho dostal tuto chorou.. teraz mam uz vysledky dobre.. pečenove testy sa lepsie už nesom ani na takej prisnej diete.. v ten vecer ked som to asi chytil bola somnou aj priatelka a jej nieje nic aj ked sme sa bozkavali.. viete mi poradit ci teraz po chorobe ked som ju viem nakazit pusou ?

fasta

Ahoj sidush!

Ak máš túto chorobu, neodporučil by som ti alkohol. Možno len NAOZAJ málo. Skúsil by som pred ním(cca 5dní) dodržiavat diétu- skús si namiesto ťažších jedál dať suchar. Viem že to znie možno hlúpo, no mohla by si lepšie vplívať na alkohol. Ale naozaj si vypi málo :)
S pozdravom

fasta

zalesacka

katalinka drzim sa dakujem :) vcera som mala pivo a vsetko je v pohode zatim brucho nebolelo ani nic :)ty si ties mala infekcnu mononukleozu?

RNG

Na mononukleozu aj ine viralne pozrite na
-odkaz odstránený-. Na regeneraciu pecene , ktoru mono velmi poskodi treba brat protokol dr Berksona aspon 3 tyzdne
-odkaz odstránený-

katalinka

zalesačka vydrž to , stojí to za to, ten asketický spôsob života je hrôza...ale zdravie je len jedno, tak si ho váž

Peto T

Nie som lekár, ale čítal som, že pri mononukleóze údajne pomáha (stále ešte experimentálna) liečba vitamínom C. Vitamín C má protivírusové účinky a zrýchľuje regeneráciu pečene, ale len v účinných dávkach, ktoré sa pri mononukleóze počítajú na desiatky gramov denne, až do 200g (u dospelého)! Na druhú stranu, takéto dávky dokážu údajne mimoriadne zrýchliť a uľahčiť priebeh, niekedy aj zachrániť život.

Takéto dávky sú nevhodné pri poruchách obličiek, metabolizmu železa/medi a deficiencii G6PD. Dávky nad približne 30g denne sa nesmú nasadiť naraz pri rakovine, pretože by mohli spôsobiť náhle odumretie nádoru a septický šok, dávky sa môžu len postupne dvíhať, počas dní a týždňov.

Na Slovensku je asi najvhodnejšou a najdostupnejšou formou prášková kyselina askorbová, napríklad z DM drogérie. Prášok sa rozpustí v čaji alebo inom nápoji a pije. Liečebne sa vitamín C užíva v pravidelných dávkach počas celého dňa, napríklad 3g každé 2 hodiny.

Treba veľa piť.

Pozrite kapitoly Rýchlokurz (na predposlednej strane), Vedľajšie účinky, Mononukleóza (podkapitola Vírusových ochorení). rizikaockovania.sk

zalesacka

ahojtee chcela by som vam poradit co jest pri infeknecej mononukleoze :) prekonala som ju pred cca 2mesiacmi, ties mam dietu a odporucam jest bielu cokoladu kedze ta normalna sa nemoze,dalej arizonky hlavne nie listkove cesto dost potom boli brucho...a chcela by som sa spytat ci nemozem zacat pit alkohol skor ako po polroku

zlapacientka

ahojte,
som prave prekonala mononukleozu a v nemocnici som vobec nelezala, tuto dg mi ale stanovili az mesiac po prepuknuti choroby.....kedze som to nevedela,co mi je, lekar mi vravel ze som hypochonder a nic mi nie je, som sa zucastnila oslavy, kde som pila 52perc.hruskovicu a tancovala do rana...bolo mi trochu blbo a aj teplotu som mala,ale prezila som to...sice potom mi vyleteli hepatalky, mala som AST 7,24, ale aspon to urychlilo nase skvele zdravotnictvo a na infekcnom ma chceli nechat lezat, comu som sa branila, lebo tu ziadna liecba neexistuje, len pripravky na pecen a dieta..a samozrejme zakaz telesnej namahy....takze teraz po mesiaci je mi fajn..drzim dietu, nepijem alkohol a pomaly sa zapajam do normalneho zivota...a to mam 41 rokov...

michaella-drzim palce tvojmu priatelovi