Zmena menštrácie pri chudnutí

Príspevok v téme: Zmena menštrácie pri chudnutí
luciaBAF

Ahojte, nevim, či to sem patrí, ale mala som otázku. Mala nadváhu a začala som som sa zdravšie stravovať aj cvičiť a kilá idú pekne dole, nie nejako extrémne rýchlo, zvyčajne 700 g - 1 kg týždenne, čo je vraj v pohode. Ale všimla som si, že sa mi zmenila menštruácia. Predtým som mala dosť silnú, ale posledné tri mesiace (odkedy chudnem) je ovľa slabšia, vlastne také špinenie. Myslíte si, že je to zdravotný problém, alebo to súvisí s chudnutím? Pritom aj pravidelnosť sa mi upravila, predtým mi zvykla meškať, teraz príde na deň presne.

luciaBAF

Mám 22 rokov.
presne, je hnedý a trvá aj kratšie - 3 max. 4 dni, predtým som mala menštráciu aj 6 dni v kuse. Inak sa necítim nezdravo, veď som ani nejako rýchlo neschudla a okrem toho je pravidelnejšia ako predtým, takže cyklus sa mi pravdepodobne vylepšil.

luciaaaaaaaa

presne ako ja ....tiez som začala zravo chudnut a sportovat...a menzes sa mi zmenil...trva mi asi iba 2 dni a je skor taky hnedy...a tiez si myslim ze je to tym chudnutim...tak nwm co mam robit...a inak mam 16 rokov a ty??

Radka21

tak je vseobecne zname, ze pri zmene hmotnosti sa moze cyklus menit. Kamaratka mala mentalnu anorexiu a stratila menzes uplne. Viem, ze to nie je tvoj pripad, ani nechcem strasit alebo co :-), ale pokojne to moze byt sposobene dietou. Ak mas vsak nejake obavy, tak zavolaj svojej gynekologicke. Ja by som vsak este pockala. Mozno si len tvoje telo potrebuje zvyknut na zmenu. Zdravsie stravovanie a cvicenie je len plus pre telo, tak nech sa ti dari a budes coskoro uplne fit :-). Ak to spinenie neprejde, urcite by som potom zasla za lekarom.