detská psychika

Príspevok v téme: detská psychika
susulka

Ja mám problém s mojim 5ročným synom, ktorý je dosť psychicky labilný, (zdedil to po mne), do 4 a pol roka mal problém so stolicou- zadržiaval s tým že ho to bolí aj keď mal mäkkú, teraz ho neviem naučiť fúkať si nos, pre niekoho je to smiešny problém a u nás to jednoducho nejde. Skúšali sme už všetko. Viem že som to zanedbala ja, od malička som plný noštek riešila odsávačkou na vysavač, čo robíme dodnes. No dosť často mu tečie z nosa krv, aj v noci sa na to zobudí, podľa mňa dôvodom je plný upchatý nos, alebo druhá možnosť že už od tej odsávačky ma doráňanú sliznicu. Fúkať jednoducho nevie, len srkať dnu. Ešte Vám k tomu pripomeniem, že od malička spí s otvorenými ústami, aj cez deň má stále pootvorené. Logopedička povedala že je to miofunkčná porucha ešte membrionálne držanie jazyka a čeľusti, takže používame strojček aj keď nie tak často ako by sa to malo. Prosím poraďte ako ho naučiť fúkať nos. P.S. So starším synom som tento problém nemala.

Solarys

Mam 19 rocneho syna ktoremu bolo zverene dieta do osobnej starostlivosti. S matkou zili do 14-tich mesiacov dietata,ked sa rozhodla vztah ukocit.Byvali do tej doby sami. T,c,su u nas doma. Matka dietata pochadza z asocialnej rodiny,nevyhovuje jej moralny sposob zivota. Moj syn aj po sude opakovane vyhladava matku dietata, zanedbava uradne povinnosti,lebo k nej neustale citi lasku. Ona ho klame a nahovara mu ze chce s nimi zit niekde v podnajme. Medzi synom a nami rodicmi nastali komplikacie, urazil mna ako matku je drzi za co moze jeho priatelka (matka) Dieta v poslednom case ,ma na 17 mesiac nechce s nim chodit von-place. Je priputana ku mne. Chcela by som vediet ci mozem byt dietatu niejak napomocna ,nakolko mladi rodicia ju v problemoch pouzivaj ako zbran.

darika

Susulka.Tvoj syn ma pravdepodobne nosove mandle,ktore mu treba vybrat.To je jedna vec.
Teraz ako na to fukanie.Zober si vreckovku,schovaj do nej nieco malinke,co ho zaujme a urob pred nim,ze si fukas nos.Potom mu to ukaz.On musi ale pochopit,ze ked vyfuka,objavi sa to vo vreckovke.Nie,aby si zacal veci do nosteka pchat sam,aby ich potom mohol vyfukat.Nastriekaj mu do nosa,nechaj nech sa sople uvolnia a zober vreckovku s...to je uz na tebe.Ked vyfuka,lebo to videl pri tebe,nejak tam supni tu vec.A strasne sa s nim smej,aby sa rozosmial aj on.Deti miluju smiech dospelych.

fit

susulka, ja som spolu so svojimi detmi robila rozne tvary z alobalu, polozili sme to na stol a deti na nich fukali iba nosom, usta mali zatvorene. bola to pre nich zaujimava hra a zaroven sa naucili fukat nos. mne to doporucila pediatricka. skus to, mozno to pomoze aj vam.

farmaceutka1

No neviem, pisala si, ze v noci sa budi na plny upchaty nos. To normalne rozhodne nie je. Sorry, ze som chcela obratit tvoju pozornost na mozny problem.

susulka

no veď každý z nás si musí fúkať nos, nie??? Hlavne ráno po prebudení a tak... Nehovorím že má úplne preplnený! A okrem toho aj keby mal nejakú chorobu, tak si musí vedieť fúkať nie? A ja som prosila o radu ako to dieťa naučiť. Ďakujem za pochopenie.

farmaceutka1

susulka, dieta, pokial nie je chore, by nemalo mat plny nos hlienov. Boli ste u ORL lekara? Rozhodne odporucam, moze mat zdurenu nosovu mandlu, alergicku nadchu pripadne ine ochorenie...