Externé štúdium

Príspevok v téme: Externé štúdium
regyna

Zdravím všetkých!Prihlásila som sa na externé štúdium na vysokej škole kvôli tomu, že už pracujem, takže denné neprichádzalo do úvahy. Rátala som s tým, že budeme mávať prednášky v piatky a soboty. Lenže nejaká múdra hlava nám to urobila tak, že dva týždne pred začatím akademického roku nám natisli všetky prednášky(okrem troch} do jedného týždňa, kde sa prebralo všetko najpodstatnejšie , čo sa bude týkať celého semestra. A ja ako osoba pracujúca som tam samozrejme nebola a teraz sa všetky informácie dozvedám postupne z rôznych zdrojov . Mám v tom chaos a som z toho nešťastná, lebo predsa len je iné keď niečo počujete a vidíte na vlastné uši a oči. Aj keď spolužiaci sú zlatí, ale aj tak sem-tam zabudnú spomenúť nejakú "maličkosť". Chcem sa preto spýtať tých, ktorí tiež študujú externe, ako to oni majú s prednáškami - kedy ako často? Ďakujem za odpovede.

skriatok83

My sme mali piatky soboty kazdy druhy tyzden. Inak na tvojom mieste by som si zistila, ci sa kvoli absenciam budes moct zucastnit skusok. Daktori vyucujuci z toho robia problem, ze si neprisla a odmietnu ta pustit na skusku alebo ti daju vypracovat navyse seminarnu pracu.
Teraz ta nechcem strasit, ale u nas kvli tomu nepustili spoluziaka ku statnici lebo mu docent nedal zapocet kvoli absenciam.

happi:-)

prednasky v sobotu, skuska cca 2 tyzdne od prednasky, nemame to typicke skuskove obdobie. Materialy poskytuju vyucujuci, ak nie, vypracujeme si ich z knih. Vsetky materialy, poznamky, literaturu, rozvrhy, zmeny mame na nasej stranke, kde ma pristup len nasa skupina.

swistica

ja nastastie nemam prednasky, ked studujem distancnou metodou. Ale viem, ze niektore odbory to maju tak ze cez tyzden. Tak vtedy si to podla mna treba nejako vyriesit a zobrat dovolenku a byt tam fyzicky pritomny