Môj priateľ pije

Príspevok v téme: Môj priateľ pije
budulinka

Ahojte..mám 18 rokov a som obyčajné dievča. Mám priateľa takmer 2 roky, ktorého otec je alkoholik. Nikdy som v tom nevidela problém, pretože som bola toho názoru, že nebude ako jeho otec. No každým dňom začínam meniť názor.
Pije rád. Baví ho to, pretože vtedy sa cíti uvoľnenejší a taaak..veď to poznáte. Prečo nie? Ja si tiež občas vypijem, patrí to k mladosti a k môjmu štýlu zabavenia sa. Ide mi len o to, že ja viem, že môžem prestať kedy len chcem. Cítim však, že on to berie ako samozrejmosť piť každý víkend.
Moje hlavné motto vo vzťahu je - neobmedzovať. No aj keď ho chcem nechať, aby z toho (možno) vyrástol a nechcem ho obmedzovať v mladosti a slobode, nechcem tiež dopadnúť ako jeho mama, ktorá sa vydala za alkoholika. Neviem, čo mám robiť. Nechcem mu dávať ultimátum buď ja alebo chlast..Ale možno som len naivná a málo prísna vo vzťahu. Moja mama hovorí, že v rodine alkoholika vyrastie z detí buď večný abstinent ( ako ona) alebo alkoholik. Chcela by som len radu. Aj tak ďakujem:D
P.S. Ak vyzniem ako mladá hlúpa pubertiačka, ktorá sama nevie čo hovorí, nemusíte mi písať.:D

henrietka

nemusíš sa s ním hneď rozchádzať, normálne si sadnite a porozprávajte sa o tom že nechceš aby dopadol ako otec, a keď to pochopí tak ťa má rád a záleží mu na tebe, a pokiaľ nie tak vieš že on za to nestojí :)

denisaf

ozaj je vidiet ze mas len 18 ...tolerovat toto chlapovi moze len zena ktora si samu seba nevazi... poznam taky pripad v mojom okoli... zenska mala muza co pil bil ju aj ich dve decka obral ju o uspory ... teraz musi ta znama chodit makat do zahranicia splaca dlzoby donemoty lebo jej ex nema nikdy peniaze a decka su zdeptane do konca zivota a chodia psychologovi... cim skor sa s nim rozid ked mas rozum...

katiik

ahoj... aj ja mam za sebou vztah s chalanom ktorý pil casto a rád a aj vela...najprv som bola zaslepená láskou, ale postupne sa mi ten clovek sam sprotivil tým akého som ho videla ked bol nachlastaný...ked bol uz namol a nevedel a mozno vedel..neviem...prisla aj prvá bitka a odvtedy som vedela ze s tým clovekom nechcem byť...posledna kvapka bola ked sa ozral na svadbe mojej sesternice, a aj ked som nechcela aby tam siel nezabranila som tomu, ale teraz si vravim, že vsetko zle na nieco dobre...lebo teraz mam už rok pri sebe cloveka ktorý ani nevypije alkohol, ani nefajcí..a ja nemožem byť stastnejsia po boku takéhoto cloveka...takže moja rada znie....rýchlo zutekaj z takehoto vztahu, ver že más určite na nieco lepsie v zivote..ono to mozno nepojde hned opustit ho ak ho lubis...ale urob to! zelám vela stastia

maja_gr

podla mna zavisi najma od toho, ze ako casto a ako vela pije, ked to porovnas s jeho a tvojimi kamaratmi. a kolko ma on rokov? lebo v 18 to nie je nic vynimocne.tiez sme sa vtedy zvykli kazdy vikend opijat s kamaratmi a teraz vsetci studujeme na VS a prestalo nas to bavit resp. staci raz za mesiac, aj to uz len s mierou. takze podla mna ak nepije viac ako ostatní tak by to malo byt OK. ale tiez si myslim, ze by si sa s nim mala o tom porozpravat, minimalne, aby si vedela, co ti na to povie,ako bude na tvoje obavy reagovat.

Rosallia

Tak ho nechaj ty hlupana naco to riesis si kompletna????? nechaj ho keby chcel robí daco zo sebou zbytocne sa das dole psychicky , kopni mu do zadku ...

jelenka

vzdy bude uprednostnovat flasu pred Tebou,radcej to skonci,budes mat zbabrany zivot,a ak budete mat deti,tak najhorsie dopadnu tie.

smejko0055

Ja som tiež mala priateľa, ktorý pil. Nadmerne. Bola som zaslepená. Nevidela som to. Ale rodičia to videli. Zakázali sa mi s ním stretávať. Klamala som im a potajomky som s ním bola. Boli situácie, keď som sa za ňho hambila. Išli sme von, bol opitý. Išli sme na discotéku, bol taký opitý, že si nič nepamätal. Išli sme na kúpalisko, prvá jeho cesta bol bufet a pivo. Išli sme von partia, bol opitý. Ja ani neviem, či môžem spočítať na jednej ruke dni, kedy som ho videla triezveho. Lenže, keď už bola situácia neúnosná, pozval ma totiž na kamarátovu svadbu, aby som išla s ním. Toto už by som pred rodičmi neutajila, dosť sme sa pre to hádali, nevedel pochopiť prečo na tú svadbu nechcem ísť. Tak som ho nechala. Rodičom som sa nakoniec priznala až keď bolo po všetkom. Mimochodom neskôr som sa dozvedela, že aj jeho otec veľmi pije, dokonca aj občas ho bil. Teraz mám priateľa, ktorý nepije, je vzdelaný, má VŠ (ten bývalý mal ukončené len základné vzdelanie), plánujeme svadbu. Som veľmi šťastná a rodičom nemusím klamať, lebo sa im páči. Napísala som ti celý môj príbeh preto, aby som to pochopila. Nechaj ho, keď pije. Možno ťa niekde za rohom čaká lepší chlapec, ktorý nebude pozerať na dno pohárika.