Psík a nové prostredie- ako ho udomácniť??? :-(

Príspevok v téme: Psík a nové prostredie- ako ho udomácniť??? :-(
Adulka

Ahojte, poraďte mi prosím, musím odísť bývať na iný koniec mesta, máme doma 14-ročného psíka, ktorého chcem mať pri sebe, veľmi ho mám rada, neviem si predstaviť ako to bude znášať, bude so mnou, len keď budem dom aj ja, keď pôjdem napr. do roboty, odnesiem ho k rodičom,kde býva doteraz, aby nebol sám, ale inak ho chcem pri sebe, nemáte skúsenosti ako na to, aby sa psík udomácnil, cítil sa dobre aj v novom byte??? Bojím sa, ako to bude znášať, neviem si to ani predstaviť.... hmmmmm....poraďte...

Naty14

Ahojte, ja mam presne ten isty problem a uz som naozaj z toho smutná..
Mam 13 ročného psíka, odsťahovala som sa a tak ako ja za ňou aj ona (je to fenka) za mnou smúti, dlho kňučí ked odídem, nieje v klude vôbec. Máme priznám trosku medzi sebou az chorobné puto. Ked ju zoberiem do nového bytu tak napríklad len leží ani sa nepohne ako keby jej niečo bolo a nieje pretoze je to velmi energicky psík ktory sa stale chce len hrať..uz neviem co mam robiť

Adulka

Ano, moj hafkáč tiež býva sám, nieje problém, vždy spí ako drevo :-D.. Len v novom byte som ho nachcela nechávať samého, preto by som ho radšej odviezla k rodičom,ked pôjdem niekam, do roboty a tak, tam je sám zvyknutý už 14 rokov.

slobodna

lydka11 - Fenka sa zacina harat vo veku 7 - 9 mesiacov, cize po dosiahnuti pohlavnej dospelosti. Ruja (teda haranie) trva priblizne 21 dni. No najlepsie to zistis, ked uz fenka nema vytok a psy o nu prestanu javit zaujem. Po skonceni ruje moze byt fenka pustena medzi psy.

Ešte niečo Adulka- pokiaľ si ten tvoj starček :-) napriek všetkému nezvykne v novom prostredí, máš predsa stále možnosť nechať ho tam, kde je zvyknutý. Nemôžeš byť v tom prípade sebecká a chcieť aby bol s tebou. Urob to, čo bude pre neho najlepšie. Zbytočne stresuješ, buď to vynde alebo nie, a keď to nevynde máš predsa plán B- možnosť, kde ho nechať, aby mu bolo dobre.

lydka11

AHOJ CHCELA BY SOM SA SPÝTAT MÁME DOMA 2 PSÍKOV JEDEN JE PES JACK RASEL MÁ 10 MESUIACOV ,druhá je fenka stakfords má 7 mesiacov,začala sa hárat ,čo mám s nou urobit ,odstavila som ju do ohrady ale oni chcú byt spolu zavýja šteká ,piští nedá sa to počuvat ,kolko musia byt od seba ako dlho trvá háranie dakujem

dedy

ale tu ide o to, že ten havkáč ma 14 rokov, čo vôbec nie je málo
môj má síce "len" 7 rokov, ale taktiež by som ho nevystavovala veľkým zmenám
ano je pravda, že pes musí byť občas sám, ale pre dospelého či skôr už starého psa môžu byť príliš veľké a náhle zmeny stresujúce a preto ak by som mala takú možnosť psíka nechávať u rodičov kde žil 14 rokov, tak by som to určite robila.
určite to skús a uvidíš ako sa bude správať a ako mu bude a potom uvidíš

slobodna

Adulka ty to moc prežívaš a nerozmaznávaj ho tak, pes musí byť trošku aj samostatný, veď nebude mať žiadne sebavedomie, keď ho budeš takto vychovávať. Neľutuj ho tak, pre neho nové prostredie skutočne nie je taký problém a nie je to pre neho až tak stresujúce. A hlavne preboha!!!! Ty ho nechceš nechať ani chvíľu samého??? Naučíš si ho veľmi zle a potom sa nebudeľ môcť ani hnúť. My keď niekam prídeme náš pes sa vyvalí a spí, je mu to úplne jedno kde je, nemá z toho žiadny stres, sme tam a to je pre neho podstatné. Keď mu poviem zostaň, zostane kdekoľvek! Nechám mu jeho obľúbenú hračku a nemá s tým problém. Akože mne je ho tiež ľúto atď. ale pes nie je dieťa, opýtaj sa kynológov. Lebo takto sa to fakt nerobí, aj keď úmysly máš dobré. Si skôr myslím, že s tým máš problém ty a teba to stresuje.

Adulka

Ďakujem Vám všetkým za písmenká....

Dúfam, že to zvládneme, ja aj psík... Bude to tak za 1-2 mesiace, no ja už mám depky teraz, pritom tak túžim už ísť do svojho súkromia..

Adulka

dedy, ďakujem, tak som aj rozmýšlala, že si ho tam budem brať najprv cez deň, nech to tam spozná a časom by sa snáď udomácnil a spinkal aj u mňa, a keď pôjdem preč, cestou ho odveziem k mame. On už má totiž necelých 14 rokov, tak sa bojím aby z toho nemal stresy...až mi je do plaču, hauko môj zlatý, no bez neho byť nemôžem, to si neviem ani predstaviť..

dedy

ahoj,
kedze ides len na iny koniec mesta tak ja ti odporucam psika tam najprv vziat, len tak nezavazne. Budes tam ty, psik, a potom ho odnesies k rodicom, najprv nech si to tam len preskuma, a ked tam s nim budes dlhsie tak si urcite niekde lahne, kde sa mu to bude celkom pozdavat. Ja by som ho az neskor vzala do tvojho bytu aj na noc.
Sice tvojho psika nepoznam, ale ten moj ak niekam ideme, napriklad na chatu kde este nikdy nebol, tak ma vzdy prvu noc problem najst si miesto (taky problem maju casto aj ludia).
Takze zhrnutie, parkrat ho vziat do noveho bytu, nech si to tam preskuma, ked si najde nejake miesto kde by si na chvilu lahol, tak potom priblizne na to miesto dat jeho pelech a uvidis co to spravi. Ja si myslim, ze nebude mat velky problem pokial tam budes ty.