Kandida test z lekárne

Príspevok v téme: Kandida test z lekárne
Poradíte?

V podstate len toľko:Spravila som test z lekárne.Vyšiel mi negatívny.Napriek tomu ma to svrbí.Zvykne ma aj sem tam pred mensesom,napr.aj pred dvoma týždnami.Po menštruácii sa mi to vrátilo.Ked mi už mala skončiť menštruácia začalo ma bolieť brucho aj žaludok.Držala som diétu pomali mi to prestalo,no ked sa najem aj teraz to cítim.Vyžaruje ma až dozadu do chrbta.Ze by som bola prechľadnutá?Máme doma také pásiky čím sa kontroluje moč.Spravila som aj to.Slabo sa mi ukáže bielkovina.Ze by pomohol nejaký urologický čaj?Považujem isť aj k lekárovi no strašne veľa ľudí tam maju,zbytočne nechcem aj nejaku chrípku chytiť.Horučky nemám ani som nemala.Rozmýšlala som aj o gynekologa.Možno že tam mám niečo iné ked nie kandidu?

zvedavica

Ahojte,
žiaden test nie je dokonalý.
Dole som vám prepísala tabuľku, ktorá vyšla, keď výrobcovia porovnávali Kandida test s kultiváciou na vzorkách od 70 žien. Väčšinou boli výsledky zhodné, ale našli sa výnimky. 5 žien malo kandidy podľa kultivácie ale nie podľa kandidatestu. Naopak, 2 ženy mali pozitívny kandidatest avšak negatívnu kultiváciu.
Oba spôsoby sú užitočné, no ani jeden dokonalý...
Zdroj: www.savyondiagnostics.com

Dievčaťu s nickom "Poradite?" by som odporúčala zájsť ku gynekologičke.

Kandidatest Kultivácia (u lekára)
(domáci) Pozitívna Negatívna Spolu
Pozitívny 30 2 32
Negatívny 5 33 38
Spolu 35 35 70

Poradíte?

Leilia je to kvasinkový test na odhalenie vaginálnej kvas.infekcie.Stálo to 8,83 eur.Je tam taká nadobka,tyčinka čo treba dať do vagíny,ako ked gynekolog spraví stery.Potom to dať do prístroja/nádobky/.Ukáže to potom takisto čiarami ako tehotenský test,len trošku viac treba čakať.Tak asi 10 minut.Ja som to spravila kvôli tomu lebo mám gynekologičku tak asi 70 km od môjho bydliska a nechcelo sa mi tam cestovať za nou.Mala som doma krémy aj čípky no nepozdávalo sa mi či je to ono,tak som radšej spravila test.Test ako som písala mi višiel negatívny,potom som bola u obvodáka,no vyzerá to na prechľadnutie,tak poradil mi aby som išla aj na gyn.vyšetrenie.Budem musieť lebo beriem lieky na močové ustr.ale možno niečo bude treba aj z gyn.hľadiska.Takže ten test podľa mna je dobrý,ale len na vaginálne kvasinky.Kvasinky, kandida môže byť aj inde v tele.Klikni na www.kandidatest.sk a nájdeš tam informáciu o teste.Maj sa krásne.

leilia321

Poradite
prosim ta, to je aky test na kandidu? to dostat v lekarni? a na kandidu z posvy ci ako sa to testuje , nemam predstavu.pribliz ten test prosim ta

Poradíte?

Sob rudolf ja mám skusenosti dobré aspon tehotenský test som mala správny a vtedy mi len pár dní meškala menštruácia.Dokonca mám kamarátku v nemocnici na biochémii,ona ked mi spravila tamojší test a potom som jej ukázala výrobcu čo som spravila ja,len sa mi nechcelo veriť tak sa len smejala,jej test už bol zbytočný.Pijem urologický aj ženský čaj,obvodák tu každý den nie je na dedine,včera nebol dneska by mal byť.Preto strašne veľa ľudí.Ked mesiacom som tam bola kvôli bolesti hrdla presedela som tam skoro celé štyri hodiny.Gynekologičkou mám smolu má dovolenku a k druhému nechcem ,radšej skusim počkať dva dni.Ináč viem že kultivácia moču aj pošvy by bol najlepší výber.Dakujem za radu./Ten tehotenský test som spravila pred 12.imi rokmi a bol správny,odvtedy určite su lepšie kvalitnej šie testy.No na tu kandidu sa mi nepozdáva.Bud mám zápal z prechľadnutia alebo niečo také.

sob rudolf

Poradíte?, kultivácia z moču/pošvy u všeobecného lekára/gynekológa, do troch-štyroch dní máš výsledky a ideš. Akékoľvek voľnopredajné testy, ktoré kúpiš v lekárni sú asi tak z cca dosť percent len biznis. Relevantne ti to povie iba laboratórium. Alebo sa tiež pomýli. Hm, ale aspoň exaktne.

Poradíte?

Babuš a praslička lekárska by nepomohla viac ako urologický čaj?Kamarátke som spomínala aký mám problém no ona mi navrhla toto.Nemá niekto s tým skusenosti?

Babuš

Testy sú len orientačné, nemusíš im vždy veriť... Pravdepodobne sama najlepšie vieš, kedy to znova príde.
Skôr by ma na tvojom mieste znepokojovali bielkoviny v moči. Pravdepodobne sa jedná o zápal a keď sa rozvinie, pekelne to bolí. Takže urologický čajík - veľa, a ak to neprejde, hneď zajtra k doktorovi.
Kvasinky môžeš riešiť aj neskôr. Kedysi tu bolo na tomto fóre viacero kvasinkových tém, mne to dosť pomohlo, aj keď trvalo jeden a pol roka, kým som sa toho zbavila (diéta, probiotiká, nakoniec zabralo céčko a vláknina - dlhodobo).