Avokádová nátierka

Avokádo patrí medzi tropické ovocie, má tvar hrušky, zvonku zelené so svetložltou a maslovou dužinou, vhodnou na natieranie. Avokádo je zdrojom vitamínov A, C, E a tiež minerálnych látok, ako je horčík, fosfor, draslík a meď.
Bohaté je na **vlákninu,** potraviny sa pomalšie vstrebávajú, tuky sa ukladajú šetrnejšie a pocit hladu po jeho konzumácii prichádza neskôr. Ak chcete žiť zdravo rozhodne avokádo nevynechajte. Nátierku si určite zamilujete. A naviac, recept je jednoduchý, rýchly a zdravý!

Čo budeme potrebovať?

  • 1 väčšie zrelé avokádo
  • 100 g syru Niva alebo 3 vajíčka
  • 4 strúčiky cesnaku
  • šťava z ½ citróna

Postup

Avokádo ošúpeme, s dužinu roztlačíme, pridáme prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr Niva (alternatívou môžu byť natvrdo uvarené vajíčka - žĺtka), pokvapkáme citrónovou šťavou, dobre premiešame, prípadne rozmixujeme. Podávame s pečivom, ozdobíme zeleninou (paprika, paradajka), posypeme čerstvými bylinkami, prípadne natrieme na hrianku. Servírujeme bezprostredne po príprave, aby nátierka nestratila peknú farbu.

**TIP do kuchyne:** Ak máte radi ryby, môžete pridať do nátierky konzervu sardiniek s chilli a s citrónom. Odporúča Halina Pawlovská, ktorá podáva avokádovú nátierku s kukuričnými čipsami.