Chlebové placky s pažítkovým tvarohom

Rýchly obed alebo večera? Skúste chlebové placky. Skvele sa hodia aj k hustejším polievkam a keď si ich dáte s pažitkovým tvarohom, nebudete vedieť s ich jedením prestať...

Zdroj foto: Shutterstock.com

Čo budeme potrebovať?

  • 1 kg zemiakov
  • cca 1/2 kg polohrubej múky (koľko príjmu zemiaky)
  • 1 vajce
  • 1 ČL prášku do pečenia
  • soľ

Pažítkový tvaroh:

  • 300 g tvarohu, prípadne Cottage cheese
  • 200 ml kyslej smotany
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL posekanej pažítky
  • nadrobno nakrájané reďkovky (4-5 ks)
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Uvarené vychladnuté zemiaky pretlačíme, osolíme, pridáme vajce, múku a vypracujeme hladké cesto. Vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm, vykrajujeme placky, natrieme roztopeným maslom a dáme piecť na predhriaty plech. Upečené opäť natrieme roztopeným maslom a servírujeme s pažítkovým tvarohom. Chlebové placky sú tiež výborné s hustejšou polievkou, napr. s fazuľovou. 

TIP do kuchyne:
Zemiakové cesto je dobré spracovať tesne pred jeho prípravou na pečenie, nakoľko takéto cesto rýchlo redne.