Spolu so sychravým a chladným počasím prichádza i „chrípková sezóna“, ktorá dokáže poriadne otráviť život. Krátke rukávy, tenká bunda a potom stačí málo – chladné rána a večery prinášajú so sebou nachladnutie a chrípku.
Chrípka nás mnohých každoročne poriadne potrápi. Ako sa chrániť a čo robiť, ak už sme zostali chorí? Pozrite si niekoľko jednoduchých odporúčaní.
Máme pre vás rady, ako bojovať s baktériami rýchlejšie a efektívnejšie. Možno si to neuvedomujete, ale deje v zažívacom trakte majú obrovský vplyv na imunitný systém. Čo a kedy jete, má priamy dosah na rýchlosť uzdravenia sa z chrípky alebo prechladnutia i na to, či sa vôbec nakazíte.
Angína je akútny zápal podnebných mandlí (mandle = tonzily, zápal mandlí = tonzilitída). Býva často spojená so zápalom sliznice hltana (hltan = farynx, z toho názov tonzilofaryngitída).
Slováci užívajú viac antibiotík ako obyvatelia okolitých krajín, ročne je to asi osem miliónov balení. Odborníci upozorňujú, že po nich siahajú aj vtedy, keď to nie je potrebné, a to aj bez predpisu lekára.