Začala sa kampaň Breast friends pre ženy s rakovinou prsníka

Do 28. januára 2007 si možno v priestoroch bratislavského Auparku pozrieť medzinárodnú výstavu fotografií známeho fotografa Iana Rankina. Výstava je súčasťou medzinárodnej informačnej kampane Breast friends na pomoc ženám s rakovinou prsníka.

Do 28. januára 2007 si možno v priestoroch bratislavského Auparku pozrieť medzinárodnú výstavu fotografií známeho fotografa Iana Rankina. Výstava je súčasťou medzinárodnej informačnej kampane Breast friends na pomoc ženám s rakovinou prsníka. Na Slovensku sa kampaň rozbehla s názvom Rakovina prsníka. Poznáte svoje možnosti? Cieľom kamapane Breast friends je osloviť všetky ženy, ktorým diagnostikovali rakovinu prsníka aj tie, ktoré prežili negatívnu skúsenosť spojenú s podozrením na rakovinu prsníka.

Kampaň poskytne ženám-pacientkam všetky dostupné informácie o rakovine prsníka a jej jednotlivých typoch, diagnostických metódach a možných spôsoboch liečby.

Na výstave si možno pozrieť fotografie mnohých známych tvárí – osobností, ale aj pacientok, ktoré sa do kampane zapojili. Patria medzi ne napríklad Geri Halliwell, Jerry Hall, Rosemary Moritz, Marcia Cross, Rosanna Arquette. Slovensko patrí medzi prvé krajiny v strednej Európe, kde sa táto výstava zrealizovala.

Výstavu sa podarilo rozšíriť aj o výstavu diel slovenských umelcov na tému Žena. Slovenské diela sa po ukončení vydražia a výťažok bude venovaný Nadácii na pomoc onkologickým pacientom.

Rakovina prsníka patrí medzi najzávažnejšie ochorenia na celom svete. V posledných päťdesiatich rokoch výskyt ochorenia nepretržite stúpa. Rakovina prsníka v súčasnosti postihuje približne každú desiatu ženu. Ak sa zachytí a lieči veľmi skoro, možnosť vyliečenia až do 95 %.