Preukazy Siderie sú platné do konca roku 2007

Preukazy poistencov bývalej zdravotnej poisťovne Sideria, ktorá zlúčením so zdravotnou poisťovňou Dôvera začiatkom roku 2007 zanikla, sú platné do konca roku 2007. ZDRAVIE.sk o tom informovala Andrea Devánová z tlačového oddelenia zdravotnej poisťovne Dôvera. Poisťovňa o platnosti preukazov informovala aj poskytovateľov zdravotnej starostlivosti a lekárnikov. Bývalí poistenci Siderie, ktorí sa stali automaticky poistencami Dôvery, sa tak nemusia obávať, že ich lekári neošetria.

Zdravotná poisťovňa Dôvera v súčasnosti pripravuje výmenu preukazov všetkým poistencom, ktorí majú staré preukazy vydané do 31. decembra 2006.

Zdravotná poisťovňa Dôvera viackrát upozorňovala, že preukazy poistenca, vydané do konca roku 2006 (teda všetky staré preukazy), sú platné do konca roku 2007. Zároveň zdravotná poisťovňa Dôvera avizovala, že sa bude snažiť vymeniť všetky staré preukazy za nové do konca januára 2007. Z technických príčin sa však proces výmeny preukazov predĺži približne o tri týždne.

„V prípade, že by mali poistenci zdravotnej poisťovne Dôvera akékoľvek problémy s akceptovaním pôvodných preukazov zdravotnej poisťovne Dôvera alebo Sideria, nech sa obrátia na bezplatný zákaznícky servis 0800 150 150,“ odporúča A. Devánová.