Buďte krásny s novou sekciou Kozmetika a krása

Redakcia zdravie.sk pre Vás pripravila novú sekciu Kozmetika a krása, ktorá štartuje od pondelka 20.6.2011.

Redakcia zdravie.sk pre Vás pripravila novú sekciu Kozmetika a krása, ktorá štartuje od pondelka 20.6.2011.

Nasledujúce dva týždne nájdete každý pracovný deň na titulke zaujímavý článok z tejto sekcie a v prvej sérii Vás budú čakať tieto témy:

### Diagnostika podľa typu pleti

Pýtate sa, prečo máte neustále upchaté póry aj keď používate kvalitnú kozmetiku alebo máte tmavé kruhy pod očami aj keď máte dostatok spánku? Na tieto otázky vám dáva odpoveď vaše telo práve jednotlivými prejavmi, aby ste s tým konečne začali niečo robiť. Tvárová analýza nie je náhradné riešenie medicínskeho posúdenia, ale napomôže porozumieť vášmu telu a jeho prejavom.

Čo prezrádza Vaša pleť sa dozviete 20.6.2011. ### Ako dosiahnuť perfektné opálenie – rady podľa typu Vašej pokožky pre bezpečné opálenie

Teplé slnečné dni idú ruka v ruke s opaľovaním. Vystavenie ultrafialovému žiareniu (UV) je do vysokej miery zodpovedný za predčasné starnutie, vznik vrások na koži a v horšom prípade vznik rakovinoviny kože.
Každý z lúčov preniká cez atmosféru Zeme a pôsobí tak na naše zdravie. Najväčšiu intenzitu majú v čase od 10 do 15 hodiny.

Aký ste kožný fototyp sa dozviete 21.6.2011. ### Užitočné rady ako detoxikovať pleť

Koža je najväčším orgánom tela a jeden z hlavných v eliminácií škodlivín z nášho vnútra. Zbavuje telo toxínov pomocou potu, mazu a uvoľňovaním oxidu uhličitého cez póry.
Príchodom jari a pribúdajúcich slnečných dní prichádzame na nové myšlienky, náš voľný čas trávime v prírode, domov si skrášľujeme a naše telo viac odhaľujeme. Preto je vhodný čas na prípravu pokožky do horúcich dní.

Metódy ako zlepšiť Vašu pleť a vzhľad celkovo sa dozviete 22.6.2011. ### Betakarotén – vynikajúci letný pomocník

Zelenina a ovocie s obsahom beta-karoténov sú výborným prostriedkom ochrany pokožky. Vďaka pravidelnému príjmu týchto potravín vo vašej strave dožičíte koži výživu a potrebnú obnovu.Takisto pomáha chrániť pokožku pred zásahom škodlivých slnečných lúčov.

Čo je beta-karotén a čo robí sa dozviete 23.6.2011. ### Zaujímavosti o opaľovacích krémoch nielen pre dospelých, ale i pre dojčatá a batoľatá.

Opaľovacie prípravky sú určené na ochranu pokožky pred škodlivými UV lúčmi. Toto žiarenie môže spôsobovať v istej miere predčasné starnutie a v horšom prípade rakovinu kože. Komerčne vyrábané opaľovacie prípravky zahŕňajú škodlivejšie chemikálie, viac ako je nutné.
Koža môže absorbovať takmer všetko, čo je ďalším dôvodom prečo nechceme, aby nebezpečné chemikálie boli obsahom kozmetiky, ktorú používame dennodenne.

Ako fungujú opaľovacie prípravky sa dozviete 24.6.2011. ### Prírodné opaľovacie oleje

Existuje veľa prírodných látok, ktoré nás bezpečne ochránia pred slnečným žiarením. Predstavujú pre naše telo rad vitamínov a živín. Prírodné zložky môžete používať ako alternatívu v ochrane proti slnečnému žiareniu. Čo je najdôležitejšie, fungujú lepšie ako klasické obtiažne chemické vzorce v bežných opaľovacích prípravkoch. Na našom trhu nájdete už aj spoločnosti, ktoré vyrábajú účinné prírodné ochranné opaľovacie prípravky. Udržujú našu kožu zdravú, ochraňujú a pomáhajú predchádzať jej starnutiu.

Čo použiť namiesto opaľovacieho krému sa dozviete 27.6.2011. ### Recept na detoxikačný peeling

Upchaté póry znemožňujú koži správne dýchať a prirodzene sa čistiť. Preto je dobré pleť zbavovať týchto nánosov pomocou exfoliácie, ktorá napomôže penetrácii aktívnych výživných látok v následnej starostlivosti o pokožku.

Recept na tvár, na telo a nohy sa dozviete 28.6.2011. ### Význam farieb na psychiku

Výberom farby oblečenia, doplnkov alebo líčenia môžeme ovplyvniť naše vyžarovanie i náladu okolia. Známi svetový módny návrhári zostavili pre tohtoročnú sezónu farebnú škálu, ktorá rozžiari nielen vaše oči, ale i vašu myseľ. Ako nás teda môžu ovplyvniť?

O vplyvoch jednotlivých farbách sa dozviete 29.6.2011. ### Správne určenie typu pleti

Pre správnu voľbu kozmetických prípravkov je potrebné vedieť určiť svoj typ pleti. Následkom zlého výberu kozmetiky a nesprávnou starostlivosťou vznikajú kožné prejavy ako napríklad ekzémy, precitlivenosť, atrofia, teleangiektázie, zápaly, zmeny pigmentácie, alergické prejavy,...

Ako si správne určíte typ pleti sa dozviete 30.6.2011. ### Trendy v líčení na rok 2011

Kozmetické trendy sa menia v priamej úmere s módnymi trendmi. Make up pomáha podčiarknuť vzhľad a udržať krok s novinkami.
Výber z palety farieb je naozaj široký, môžete zakaždým vyzerať iná a neustále prekvapiť svojich priateľov s novým vzhľadom.

O trendoch v líčení sa viac dozviete 1.7.2011.