Kakao a čokoláda sú bohatým zdrojom antioxidantov
![Horká čokoláda Horká čokoláda](https://img.c.zdravie.sk/i/0/0/201608/tgT4fwxbXDYHq3tELcFf.jpg 630w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/150/201608/tgT4fwxbXDYHq3tELcFf.jpg 150w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/360/201608/tgT4fwxbXDYHq3tELcFf.jpg 360w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/600/201608/tgT4fwxbXDYHq3tELcFf.jpg 600w)
Zdroj: Shutterstock.com
Dlhodobá konzumácia kakaa s veľkým obsahom flavonoidov sa spája s kardio-vaskulárnymi zdravotnými benefitmi, ale treba poznamenať, že ide o čisté kakao. V takejto podobe má kakao vplyv na rozšírenie ciev a zvýšenú mikrocirkuláciu.
Mliečne prísady v mliečnej čokoláde redukujú celkový obsah kakaa a zvyšujú úroveň nasýtených tukov, čím negujú potenciálne benefity kakaa pre srdce.
Niektoré štúdie zistili krátkodobý vplyv na zníženie hladín LDL cholesterolu po konzumácii horkej čokolády.
Prečítajte si viac o zdravotných benefitoch čokolády:
**Kvalitná čokoláda prospieva nášmu telu: Ako si vybrať tú správnu čokoládu a koľko si jej dopriať?