Muži, nezdvíhajte nič ťažké, pokrvácate si z konečníka

Muži, ktorí si všimnú krvácanie z konečníka po zdvíhaní ťažkých bremien by mali brať svoje zistenie veľmi vážne. Vo väčšine prípadov nie je rektálne krvácanie výsledkom vážneho zdravotného stavu. Krvácanie, ktoré však pretrváva, zhoršuje sa, alebo je sprevádzané ďalšími zažívacími problémami už vyžaduje lekársku pomoc.

Muži, ktorí si všimnú krvácanie z konečníka po zdvíhaní ťažkých bremien by mali brať svoje zistenie veľmi vážne. Vo väčšine prípadov nie je rektálne krvácanie výsledkom vážneho zdravotného stavu. Krvácanie, ktoré však pretrváva, zhoršuje sa, alebo je sprevádzané ďalšími zažívacími problémami už vyžaduje lekársku pomoc. Našťastie vo väčšine prípadov mu môžeme predísť pomocou zmeny životného štýlu.

Zažívacie poruchy

Muži, ktorí majú určité poruchy tráviaceho systému môžu zažiť šok z krvácania z konečníka po zdvíhaní ťažkých bremien. Muži s Crohnovou chorobou, chronickou hnačkou, žalúdočnými vredmi môžu zaznamenať malé množstvo krvi, po použití toalety. Krvácanie z konečníka po vzpieraní môže byť aj výsledkom infekcie zažívacieho traktu.

Súvisiace odkazy:

Hemoroidy

Námaha pri pohybe ako je vzpieranie môže vyvolať alebo zhoršiť hemoroidy a krvácanie z konečníka. Niektoré techniky pri zdvíhaní ťažkého závažia alebo jeho držaní môžu prispieť k rozvoju hemoroidov a krvácania z ritného otvoru.

Zranenia

Pri zdvíhaní ťažkých bremien sa môže porušiť tkanivo okolo ritného otvoru, stav sa označuje ako análna trhlina a taktiež spôsobí krvácanie z análneho otvoru. Muži, ktorí nosia spodnú bielizeň alebo oblečenie na cvičenie vyrobené z hrubej tkaniny by mohli krvácať z konečníka v dôsledku podráždenia pokožky pri cvičení. Muži, praktizujúci análny sex sa s krvou v konečníku stretávajú pomerne často.

Lieky a doplnky

Vzpierači, ktorí užívajú niektoré doplnky stravy môžu mať tiež krvácavý zadok. Doplnky železa, diuretiká a preháňadlá môžu spôsobiť mužom zápchu, ktorá má za následok krvácanie z konečníka. Aj lieky proti bolesti, vrátane narkotík a antidepresíva spôsobujú červený odtlačok na toaletnom papieri.

Nevyvážená strava

Muži, ktorí zdvíhajú ťažké závažia a jedia stravu bohatú na tučné jedlá, ako sú plnotučné mliečne výrobky, vajcia a mäso, by mohli mať zápchu, ktorá často vedie ku krvácaniu z konečníka po silnom tlačení pri stolici.

Okrem toho, aj strava s nízkym obsahom vlákniny tiež spôsobuje vytlačenie krvi z konečníka kvôli zápche. Krv sa tlačí von aj vtedy, keď je telo pri cvičení dehydrované.