Fúj, čím (ne)kŕmiť domáce zviera v horúčavách?

Čím všetkým kŕmite vaše domáce zvieratká ako sú psy a mačky? Pokiaľ je to aj ľudská strava, mali by ste dávať pozor na to, čo vášmu domácemu miláčikovi ponúkate. Najbezpečnejšia potrava pre zviera, a to hlavne v lete, sú granule a chrumky.

Čím všetkým kŕmite vaše domáce zvieratká ako sú psy a mačky? Pokiaľ je to aj ľudská strava, mali by ste dávať pozor na to, čo vášmu domácemu miláčikovi ponúkate. Najbezpečnejšia potrava pre zviera, a to hlavne v lete, sú granule a chrumky.

Pokazené jedlo

Pokiaľ nie ste zástanca suchého krmiva a ponúkate zvieraťu vaše nedojedené pamlsky zo stola, ktoré tam stoja aj hodinu, jedlo sa môže rýchlo kaziť a byť kontaminované salmonelou. Aj mnoho jedál pre zvieratá, ktoré sa kupujú v mäsiarstve ako zbytky, nebývajú až také zdravé a chutné, ako vám predajca tvrdí.

Salmonelou môžete nakaziť nielen svoje vlastné zviera, ale môžu sa nakaziť aj zvieratá, ktoré jedia z jeho misky. Ako sa salmonela u zvierat prejavuje? Infikované domáce zvieratá môžu byť unavené, majú hnačku alebo krvavú stolicu, horúčku a zvracajú.

Súvisiace odkazy:

Nakazení majitelia môžu mať pocity na vracanie, zvracajú, rovnako aj hnačkujú, objavujú sa bolestivé brušné kŕče a horúčka. Granule pre psov a konzervovaná suchá strava sú kompaktnými produktmi, bez salmonely.

Trpí váš pes zdravotnými problémami?

Chorým psíkom sa odporúča strava s vysokým obsahom vlákniny. Pokiaľ má psík problémy s análnymi žľazami, trpí zápchou, obezitou, diabetes a má vysoký krvný cukor, treba mu kúpiť krmivo s vlákninou.

Termín vláknina sa v tomto prípade vzťahuje na nerozpustné sacharidy v kŕmení pre psov, ktoré odolávajú enzymatickej premene v tenkom čreve. Priemerný obsah hrubej vlákniny v psích krmivách sa môže pohybovať v rozmedzí 2-6 percent, s vysokým obsahom vlákniny až 7 percent. Pozor, nadmerné množstvo môže byť škodlivé.

Strava s vysokým obsahom vlákniny môže uspokojiť chuť psíka do jedla počas celého dňa. L-karnitín v potravinách môže pomôcť vášmu psovi premeniť tuk na energiu.

Blacky

doma mame labradora a davame mu krmivo Brit. Davame mu ho od začiatku čo ho mame a nedelíme to na teple a studene dni

Siaia

naš psik dostava celoročne krmivo určene pre psov. Či už granule, alebo konzervy. teraz sme mu kupili aj potravinove doplnky na klby, takže bude brat aj toto.

Igina

netreba zabudat na to, že pes nie je odpatkovy koš, ako si vela ludi mysli. Treba mu davat kvalitnu stravu. Su rozne druhy konzerv a granul s roznymi prichutami, obohatene o bliekoviny. Pes to potrebuje