Krásna pokožka: Natierajte kožu už len ovsenou kašou!

Kupujete si pri každom kožnom ochorení, alebo problémoch s pleťou drahé kozmetické výrobky? Vždy vám uľavia od bolesti alebo estetických hrôz na pleti? Kožné ochorenia sú hlavne pre ženy veľmi skľučujúce a nie vždy sa podarí pleti dostatočne pomôcť.

Kupujete si pri každom kožnom ochorení alebo problémoch s pleťou drahé kozmetické výrobky? Uľavia vám vždy od bolesti alebo estetických hrôz na pleti?

Kožné ochorenia sú hlavne pre ženy veľmi skľučujúce a nie vždy sa podarí pleti dostatočne pomôcť. Na mnohé ochorenia našej kože však máte lieky doma, vo svojej kuchyni. Medzi lacné a efektívne patria ovsené vločky, ktoré majú množstvo zdravotných výhod.

Celozrnné ovsené vločky podstupujú mechanický proces, ktorým sa odstraňuje vonkajší obal po ich zbere. Niektoré druhy, ktoré môžete kúpiť v obchode obsahujú rôzne príchute a sladidlá. O tých však v tomto prípade nehovoríme.

Upokojujúce kožné ošetrenie

Kožné vyrážky, dermatitída a ekzém môžu spôsobiť nepríjemné svrbenie a začervenanie kože. Kúpeľ v ovsenej kaši z čistých vločiek má upokojujúce účinky. Ak trpíte suchou, svrbivou kožou, použite šálku ovsených vločiek v plátenom vrecku a pridajte do vodného kúpeľa. Vločky zjemnia pokožku a minimalizujú vaše škriabanie sa.

Odlupovanie mŕtvej kože

Kostrbatá textúra ovsených vločiek je vynikajúca na odstraňovanie odumretých kožných buniek. Zahriate ovsené vločky po vychladení pomáhajú zbavovať sa odumretej kože. Čo sa týka odumretej pokožky na tvári, najlepší spôsob, ako aplikovať vychladnenú kašu je tvárová maska.

Nechajte ju pôsobiť približne 10 minút a potom si tvár dôkladne opláchnite. Môžete tiež použiť vychladené ovsené vločky v sprche. Použite ich ako píling. Votrite ich na vlhkú pokožku rukami a rovnako dobre z tela opláchnite.

Čistenie kože

Ak máte citlivú pokožku, mydlo a ostatná chémia môžu byť pre vás príliš silné. Obyčajné ovsené vločky sú bez parfumácie a majú rovnako silné čistiace účinky na pleť.

Vločky zabalené do látky sa môžu použiť ako čistiaca žinka. Pridajte do kaše v látke sušené mlieko alebo niekoľko kvapiek olivového oleja, ktoré poskytnú koži vlhkosť pri čistení.