Využite kočík pri svojom cvičení

Seriál
Viete, ako sa dá využiť kočík ako cvičebná pomôcku a park v blízkosti vášho bydliska? Je to najlepší priestor pre zlepšovanie fyzickej kondície. Skúste si na ďalšiu prechádzku s kočiarom obuť tenisky a obliecť legíny.

Ak máte doma ratolesť, ktorá sa vozí v kočíku, ale zároveň často nemôžete zohnať stráženie, aby ste mohli navštíviť svoju obľúbenú lekciu vo fitness centre alebo si ísť zabehať, nezúfajte. Využite kočík ako cvičebnú pomôcku a park v blízkosti bydliska ako priestor pre zlepšovanie fyzickej kondície.

Dnes už je úplne bežné, že ľudia cvičia vonku a pohľady okoloidúcich ignorujú. Skúste si na ďalšiu prechádzku s kočiarom obuť tenisky a obliecť legíny a urobte niečo aj pre svoju postavu. Tu je niekoľko tipov na najlepšie cviky s kočíkom:

1. Zadoček a stehná: Najefektívnejším, ale zároveň najjednoduchším cvikom počas prechádzky s kočiarom sú výpady. Chyťte sa rukoväti kočíka oboma rukami. Lakte nechajte takmer prepnuté a vykonajte výpad vpred pri každom kroku. Striedajte nohy a strážte, aby sa koleno prednej nohy nedostalo pred pätu. Zadným kolenom sa zastavte približne dvadsať centimetrov nad zemou. Pri cvičení neprehýbajte chrbát a pravidelne dýchajte. Skúste nohy vystriedať aspoň 10x.

2. Zadok: Nechajte ruky voľne položené na rukoväti kočíka. Po každom kroku zanožte Vašu nohu - vytiahnite s výdychom pätu hore, ale neprehýbajte sa pritom v bedrách ani sa nepredkláňajte. Koleno zostáva takmer prepnuté a nohy sa opäť pravidelne striedajú. Po chvíli by ste mali cítiť jemné pálenie vo Vašich sedacích svaloch. Tento cvik navyše môžete spojiť s výpadmi a tým sa stane cvičenie ešte efektívnejšie.

3. Paže: Rukoväť kočíka môžete využiť na posilňovanie Vašich paží. S výdychom jemne zatlačte dlaňami proti rukoväti. Lakte nechajte blízko pri tele a iba pohybom predlaktia skúste nadvihnúť predné kolesá kočíka kúsok nad zem. Pomaly povoľte a vráťte kočík späť. Drobný pohyb bude pôsobiť na dieťa ako hojdanie a Vy pritom zapojíte tricepsy a ramená. Potom skúste dlane podsunúť pod rukoväť a naopak nadvihnite zadné kolieska. Vnímajte prácu Vašich bicepsov, ale aj chrbtových svalov.

4. Kardio s kočíkom: Beh s kočíkom nie je úplne vhodný, ale rýchla chôdza vylúčená nie je. Na prechádzke pridajte tempo alebo si obujte kolieskové korčule a vydajte sa na korčuliarsky chodník. Spálite prebytočné kalórie, ale tiež si vyčistíte hlavu. Do týchto akčnejších aktivít sa púšťajte len v prípade, keď viete, že to Vaše dieťa zvládne a Vy nebudete musieť každé dva metre zastavovať.

5. Posilňovanie na mieste: Ak Vám počasie nepraje a musíte s kočíkom zostať doma alebo na balkóne, máte ďalšie možnosti, ako posilňovať. Rozkročte nohy do šírky, s výdychom pokrčte kolená a približujte boky dole k zemi. S nádychom sa vráťte zase späť. Posilníte opäť stehná i zadok. Pre precvičenie šikmých brušných svalov sa zase natočte ku kočiaru bokom a ukláňajte sa do strany nadol. Po niekoľkých opakovaniach strany vymeňte.

Cvičenie s kočiarom nie je tak pohodlné ani intenzívne ako cvičenie bez neho, ak ale nemáte inú možnosť, skúste zapojiť fantáziu a využiť aspoň tieto chvíľky.

Ďalšie cvičebné videá nájdete v našej sekcii Šport a cvičenie a na www.fithall.sk.

Adrianecka

Tri mesiace po pôrode som začala chudnúť s korčulovaním. Korčulovala som s bábom v kočiariku dada paradiso mimi pink takmer denne a kočiarik to zvládal s nadhľadom. Kilečká šli dolu jedna radosť

Jowanka777

tiež korčulujem s kočiarikom dada paradiso od baby-merci.sk a je to bezvadné. Ku korčulovaniu aj do mesta je to TOP :))