Valentínska kvapka krvi

Sviatok zamilovaných je tu. Dilemu majú najmä zadaní ľudia, ktorí v ňom vidia príležitosť spraviť niečo špeciálne pre svoju polovičku. Ani pre slobodných to nie je ľahké. Tí ešte len svoju spriaznenú dušu hľadajú. Je jedno, do ktorej kategórie patríte, vedzte, že pre niekoho ste určite tým pravým.

Od 6. februára spustil svoju celoslovenskú kampaň Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou a hematologicko- transfúziologickými oddeleniami nemocníc. Tento 19. ročník s názvom Valentínska kvapka krvi sa snaží osloviť nielen mladých ľudí, ale aj pravidelných darcov krvi. Cieľom je šírenie myšlienky darcovstva a výchova mladých k darovaniu krvi. Je to druhá najväčšia náborová akcia tohto druhu a z roka na rok sa teší stále väčšej a väčšej popularite, o čom svedčí aj štatistika.

Valentínska kvapka krvi v číslach

**Rok** **počet darcov** **počet prvodarcov**
2013 26326 5493
2012 24239 4726
2011 25019 5075
Heslo tohtoročnej kampane, „**Pre niekoho si ten pravý“**, má poukázať na fakt, že darovanie krvi môže v pravej chvíli niekomu zachrániť život. Odberový maratón odštartoval 10. februára a trvá do 14. marca 2014. Odbery sa budú vykonávať okrem bežných miest aj na mobilných odberných staniciach, ako sú školy, firmy a organizácie po celom Slovensku.

Pokiaľ sa rozhodnete pre krvavé rande počas kampane, Slovenský Červený kríž si pre zaľúbencov pripravil súťaž o víkendový pobyt v Budapešti. Ak si ešte stále lámete hlavu, akým originálnym spôsobom stráviť dnešný Valentín, skúste svojej polovičke navrhnúť práve takýto nevšedný nápad. Spoločný dobrý skutok by bol určite nezabudnuteľným zážitkom. A pokiaľ ste single? Nuž, možno práve na tejto akcií stretnete niekoho, kto svojim darovaním krvi rozprúdi v žilách krv aj Vám.

Bližšie informácie o kampani a odberných miestach nájdete na www.redcross.sk.