Existujú vložky s prírodnými výťažkami?

Áno, je množstvo druhov vložiek, ktoré obsahujú niekoľko prírodných prvkov.

Áno, je množstvo druhov vložiek, ktoré obsahujú niekoľko prírodných prvkov.

Základnou vlastnosťou takýchto vložiek by mala byť priedušnosť, zvýšená savosť a rovnomerné rozvádzanie vlhkosti vo vnútri vložky. Ich povrch býva pokrytý jemnou vrstvou z netkanej textílie. Niektoré vložky tiež pomáhajú neutralizovať intímny zápach, čím účinne zabezpečujú pocit sviežosti. Navyše, môžu byť obohatené o extrakty z bylín, napr. verbeny, lipy alebo skorocelu.

Ak hľadáte ukľudnenie, siahnite po vložkách s extraktmi z verbeny. Verbena je juhoamerická rastlina, ktorej výťažky majú silný protizápalový a protiplesňový účinok. Pri dámskej hygiene pôsobí na reguláciu menštruačného cyklu, upokojuje podráždenie pokožky a má ukľudňujúci účinok na rozmnožovací systém. Jej citrónová vôňa príjemne upokojuje, bojuje proti bolesti a zmierňuje nervové napätie.

Lipa je jednou z najuznávanejších rastlín v prírodnej medicíne a je oddávna známa pre svoje liečivé vlastnosti. Má antibakteriálne a protizápalové účinky, zmierňuje svrbenie a pálenie kože.Príjemná a sladká vôňa lipového kvetu naviac osviežuje a zabezpečuje tak pohodlné nosenie.

Pokiaľ sa cítite v intímnych oblastiach vášho tela nesmierne senzitívna, vyskúšajte vložky s výťažkami skorocelu. Tieto sa totiž postarajú aj o tú najcitlivejšiu ženskú pokožku. Ich upokojujúci účinok napomáha predchádzať vzniku zápalov. Skorocel tíši symptómy kožných ochorení a pôsobí preventívne proti vzniku vyrážok. Zároveň má antibakteriálny účinok.