Chutné alebo bizarné? Najlepšie recepty z kuchyne Karolíny Kurkovej!

Patrí k najvychytenejším a najlepšie plateným modelkám sveta. Jej denné menu pozostáva takmer výlučne zo surovej zeleniny a ovocia. Prinášame vám niekoľko kulinárskych inšpirácií zo stola Karolíny Kurkovej.

Kedysi sa jej spolužiaci vysmievali pre jej výšku, no dnes patrí k najvychytenejším a najlepšie plateným modelkám sveta. Reč je o českej modelke Karolíne Kurkovej. V našich končinách ju pozná azda každý, no možno o nej všetci nevedia, že je zástankyňou megazdravej stravy.

Áno, možno si poviete, že každá topmodelka musí jesť zdravo, no v prípade Karolíny to platí dvakrát. Hoci sa živí ako modelka a príležitostná herečka, sama na vlastnej koži vie, čo je to bojovať s kilami navyše. Kvôli chorobe totiž pred rokmi pribrala takmer 14 kilogramov a bulvár o nej vtedy nelichotivo písal ako o modelke s celulitídou. Neskôr jej diagnostikovali ochorenie štítnej žľazy a odvtedy si dáva veľmi záležať na tom, čo zje.

O svoj jedálniček sa často delí aj so svojimi fanúšikmi prostredníctvom sociálnych sietí. Jej denné menu pozostáva takmer výlučne zo surovej zeleniny a ovocia a je nielen chutné, zdravé, ale na naše pomery možno aj bizarné. Veď uznajte sami, už ste mali na obed grilovaný červený melón? Verte, že je to neskutočná mňamka! Prinášame vám niekoľko kulinárskych inšpirácií zo stola Karolíny Kurkovej.

Grilovaný červený melón (2 porcie)

Väčší melón dôkladne umyjeme. Prerežeme v strede (nie pozdĺžne) na polovicu. Z jednej polovice odkrojíme asi 2 cm hrubé „koleso“ aj so šupkou, ktoré potom rozrežeme na štvrťky. Tie zbavíme zrniečok a položíme na rozpálený rošt. Grilujeme na drevenom uhlí z každej strany zhruba 6 minút. Takto ugrilovaný melón môžeme hneď konzumovať alebo ho môžeme servírovať s balzamikom, fetou a lístkami čerstvej bazalky.

##### Megazdravý zelený džús

Kučeravá kapusta patrí k najzdravším potravinám na svete. Je vynikajúcim zdrojom mangánu, železa, vitamínov C, A a K, ale aj vlákniny a medi. Zelený nápoj z čerstvej kučeravej kapusty dokáže vynikajúco naštartovať deň.

Ingrediencie:

  • 5 listov kučeravej kapusty
  • 1 - 2 hrste nakrájaného manga
  • lístky mäty podľa chuti

Všetko spolu rozmixujeme a chutný nápoj je hotový. Miesto manga môžeme pridať akékoľvek iné ovocie.

Toasty s avokádom

  • 2 toasty z tmavej celozrnnej múky
  • 1 avokádo
  • čerstvo pomleté čierne korenie, morská soľ a med

Avokádo zbavíme šupky a kôstky. Nakrájame na mesiačiky a poukladáme na toasty. Napokon dochutíme čerstvo pomletým čerstvým korením a osolíme. Vynikajúcu chuť dosiahneme, keď avokádo jemne pokvapkáme medom. Toasty môžeme pred zdobením upiecť.

Ovocno-zeleninový šalát so syrom feta

  • 1 hrsť špenátových lístkov
  • 1 hrsť na kocky nakrájaného oranžového melóna
  • 1 hrsť čučoriedok
  • 1 hrsť rozmrvenej fety
  • 1 hrsť granole (kúpenej alebo po domácky urobenej)

Na tanier najskôr naukladáme špenátové lístky, na ne dáme oranžový melón a čučoriedky. Napokon posypeme rozmrveným feta syrom a granolou.


Tip na ďalší článok:

Tajomstvo krásneho tela Dary Rolins