Zapekané bravčové plátky z jednej misy

Rýchlo a chutne, aj tak sa dajú označiť zapekané bravčové plátky z jednej misy. Kombinácia zapečených zemiakov a mrkvy je veľmi chutná. Ak máte chuť na odľahčenú verziu, zemiaky môžete podávať aj samotné, bez mäsa.

Rýchlo a chutne, aj tak sa dajú označiť zapekané bravčové plátky z jednej misy. Misa nespieva ako „tibetská“, ale obed, prípadne večera, chutí výborne. Kombinácia zapečených zemiakov a mrkvy je veľmi chutná. Ak máte chuť na odľahčenú verziu, zemiaky môžete podávať aj samotné, bez mäsa.

Čo budeme potrebovať?

  • 4 bravčové rezne - karé
  • 600 g nových zemiakov
  • 3 väčšie mrkvy
  • 1 citrón
  • 5 PL oleja
  • soľ
  • vegeta

Postup

Zemiaky, mrkvu očistíme a nakrájame na pláty. Polejeme olejom, šťavou z citróna, posypeme vegetou a tymianom. Necháme odstáť asi 2 hodiny. Bravčové karé naklepeme, prudko opečieme na oleji z obidvoch strán a osolíme. Zemiaky a mrkvu rozdelíme na polovičku a uložíme na dno zapekacej misy. Mäso rozložíme po celej ploche a na vrch dáme opäť zemiaky. Zapekáme vo vyhriatej rúre cca 50 minút pri teplote 175°C. Mäso môžeme podľa chuti posypať strúhaným syrom. Servírujeme so zeleninovým šalátom.

**TIP do kuchyne:** Pripravte si doma [**vlastnú vegetu bez glutamanu a farbív**](/clanok/52582/hubovo-masova-specialita)!