Losos na zelenine

Losos patrí medzi najchutnejšie a najkvalitnejšie rybie mäso. V ponuke je najčastejšie mrazený alebo chladený. Vybrané predajne ponúkajú aj čerstvé ryby, rozhodnutie je na každom z nás. Odborníci na výživu odporúčajú zaradiť rybu do jedálneho lístka až 3x týždenne. Svojim zložením okrem srdcovo cievneho systému podporuje aj funkciu mozgu a napomáha kreatívnemu mysleniu.

Čo budeme potrebovať?

  • 400 g losos chladený (porciovaný)
  • 1 PL korenia na ryby
  • šťava z ½ citróna
  • 50 g masla
  • hladká múka na obalenie
  • podľa chuti soľ

Postup

Plátky lososa z obidvoch strán posolíme a potrieme citrónovou šťavou. Mäso necháme odležať asi 20 minút. Hladkú múku zmiešame s korením na ryby a plátky obalíme. Na panvici rozpustíme maslo a v rozpálenom prudko opečieme lososa z obidvoch strán. Servírujeme bezprostredne po príprave spolu so zeleninovým šalátom.

**TIP do kuchyne:** Mäso z lososa je chutné samé o sebe, preto ho koreníme opatrne, aby vynikla jeho prirodzenú chuť.