Spoznajte najlepšie prírodné afrodiziaká pre ženy

Žijeme rýchlo, stravujeme sa čoraz horšie, stres máme na dennom poriadku. Všetky tieto faktory zhoršujú nielen naše zdravie, ale aj sexuálny život.

Kým farmaceutické giganty sa snažia vymýšľať tabletky na mužskú erekciu, pre ženy sa v tejto oblasti nerobí takmer nič. A možno je to takto dobre, veď tabletky so sebou takmer vždy nesú aj najrôznejšie vedľajšie účinky. Práve preto ženy často siahajú po prírodných prostriedkoch na zvýšenie svojho sexuálneho apetítu.

1. Kakao

Surové kakaové bôby sú nielen chutné, ale aj zdravé, vrátane afrodiziakálnych účinkov, a to vďaka obsahu anandamidu, vyvolávajúceho blaženosť a neodolateľnú túžbu nielen po čokoláde. Kakaové bôby sú ďalej plné horčíka, fosforu, antioxidantov, ktoré pôsobia nielen na naše zdravie, ale aj na zvýšenie libida. Kakao obsahuje fenyletylamín, známy tiež ako chémia lásky. Tento hormón vyplavujeme napríklad aj v akútnom štádiu zamilovanosti.


Prečítajte si aj:

­Toto sú benefity kakaového prášku

2. Senovka grécka

Mnohé dojčiace mamičky ju poznajú, lebo táto rastlinka podporuje tvorbu materského mlieka. No má aj iné, pozitívne účinky – je to silné afrodiziakum. Známe bolo už v starovekom Ríme, Egypte a Grécku. Konzumuje sa ako sirup, pričom má podobnú chuť ako javorový, tiež ako korenie, no a v Indii sa konzumuje ako zelenina

Používa sa teda už celé stáročia a pôsobí na zvýšenie sexuálneho apetítu nielen pre ženy, ale aj pre mužov. Zároveň podporuje zdravé prsné tkanivo, čím ovplyvňuje tvorbu mlieka. To všetko vďaka fytoestrogénom. Práve týmto látkam sa prisudzuje tiež podpora rastu prsníkov u žien, ako aj zmiernenie príznakov menopauzy.

3. Škorica, zázvor, muškátový oriešok

Vynikajúce koreniny, ktoré našli uplatnenie v ajurvéde nielen za zvýšenie ženského libida, ale aj ako urýchľovač metabolizmu. Škorica, zázvor a muškátový oriešok v správnej kombinácii zvyšujú prietok krvi v brušnej a panvovej oblasti. Povzbudzujú tiež chuť nielen na sex, ale aj na jedlo.

Pridávajte do zdravých jedál tieto koreniny, no rovnako dobré je uvariť si zázvorový čaj, či ochutiť kakao škoricou. Zvýšenie prietoku krvi v panve zároveň zvyšuje vaginálnu vlhkosť, čím zintenzívňuje sexuálnu radosť.

4. Špargľa hroznovitá alebo šatavari

Šatavari je jednou z najvýznamnejších liečivých bylín určených najmä pre ženy. Stáročia sa používa v tradičnej indickej a tibetskej medicíne. Vďaka obsahu fytoestrogénov sa používa na harmonizáciu hormonálnej  rovnováhy žien v každom veku. Výborne pomáha pri menštruácii, bráni predčasnému pôrodu, podporuje tvorbu materského mlieka, tlmí príznaky menopauzy, podporuje plodnosť a tiež zvyšuje sexuálne libido žien. V Indii tejto rastline nie nadarmo hovoria „tá, čo má tisíc mužov“.

5. Datle

Toto vynikajúce ovocie, ktoré sa konzumuje samotné alebo tvorí prísadu mnohých skvelých jedál, je príznačné pre arabské kultúry. Tie ho považujú v kombinácii s medom a škoricou aj za tradičné afrodiziakum. Datle okrem iného obsahujú vlákninu, veľa vitamínov a minerálnych látok pre celkovú pohodu.

6. Mumio

Ide o prírodnú zmes organických a anorganických látok. Náleziská mumia sa nachádzajú vysoko v Himalájach, v nadmorskej výške od 3000 m, na stenách a stropoch jaskýň alebo v ich trhlinách. Mumio v preklade znamená „ochraňuje telo pred chorobou“ alebo „telo uchovávajúce“. Mumio je dostupné aj u nás, najkvalitnejšie je čisté čierne mumio podobajúce sa na asfalt, ktoré spoznáte tak, že sa začne topiť v dlaniach. Mumio pôsobí antisepticky, no používa sa tiež aj na liečenie ženskej a mužskej neplodnosti, má celkovo posilňujúce účinky a zvyšuje sexuálnu aktivitu.

Toto sú najlepšie ženské afrodiziaká z prírody. No ani príroda sama nám veľakrát nedokáže pomôcť. Darmo budeme užívať všetky tieto doplnky výživy, keď nedokážeme "vypnúť." Eliminácia stresu, dostatok pohybu a oddychu veľakrát pôsobia na náš sexuálny apetít rovnako zázračne ako bylinky.


Prečítajte si aj tento článok:

­Toto sú benefity kakaového prášku