VIDEO: Najčastejšie chyby v líčení

Prirodzenosť, prirodzenosť a ešte raz prirodzenosť. Avšak úprimne, koľké z nás to s tými farbičkami stále poriadne nevedia a výsledok je častokrát na zaplakanie?

Dennodenne sa s tým stretávame na uliciach. Priveľa mejkapu, či úplne nevhodne zvolený odtieň, lícenka pripomínajúca Marfušu z Mrázika, dramatické oči ako na maškarný bál či pery á la káčer Donald.

Aké najčastejšie chyby robíme pri líčení?

1. Príliš veľa všetkého

Príliš veľa mejkapu, príliš veľa púdru, farbičiek či lícenky. Aj v tomto prípade platí staré známe, menej je viac. Tiež je vhodné nemýliť si denné líčenie s tým večerným, ktoré znesie toho predsa len o trochu viac.

2. Zlá farba

Začína sa to zlým odtieňom mejkapu či korektora a pokračuje v ďalších nedobre zvolených farbách. Príliš tmavé obočie, nevhodné farby očných tieňov či rúžu, ktoré nám nepristanú a robia nás staršími a unavenejšími. Líčenie by malo byť vždy zvolené s ohľadom na vek, tón pleti, farbu vlasov či očí.

3. Hrubá čierna linka okolo očí

Ak nemáme v pláne vyzerať ako príslušník emo, opäť platí menej je viac. Čierna linka sa používa podľa veľkosti a tvaru oka a netreba zabúdať tiež na to, že čím je žena staršia, tým viac ju hrubá čierna linka zostaruje!

4. Zle nanesené šminky

Či už je to mejkap končiaci pod líniou tváre alebo naoko zakryté kruhy pod očami, ktoré ich de facto ešte viac zvýrazňujú, tzv. panda look. V snahe mať oči neprehliadnuteľné si preťahujeme linku až pomaly k spánkom a aktuálny trend výrazného obočia tiež mnohé ženy pochopili trochu svojsky.


Čítajte tiež?

Tajné triky na krásu od svetových celebrít

Ako získať plné a krásne pery?

S chybami, ktorých sa dopúšťame by sme mohli pokračovať ešte ďalej. Ak chcete vidieť, ako to často vyzerá v realite a ako by to mohlo vyzerať o niečo prirodzenejšie, pozrite si video. Možno sa niečo naučíte...

Buďťe informovaní o všetkom, čo Vás zaujíma. Čítajte novinky a zaujímavosti z oblasti zdravia, krásy a životného štýlu.