Očarte sviežim jarným mejkapom

Aj vy sa ako ľadové medvede prebúdzate zo zimy a túžite po sviežej zmene, ktorá rozžiari vašu tvár? Prinášame vám jarné typy pre mejkap, ktorým oslníte celé svoje okolie.
### **Vyhrajte sa s farbami**

Jar je ročným obdobím, ktoré sa vyznačuje svojou bezstarostnosťou, nekomplikovanosťou, akýmsi skrytým ženským nádychom a to by mal odzrkadľovať aj váš mejkap. Prvým krokom, ktorý musíte vykonať, je rozlúčiť sa s čiernou farbou a zabudnúť na ostré, kontrastné líčenie v tmavých odtieňoch, ktoré nie je vhodné pre daný typ vizáže. Snažte sa vyvarovať celej palete studených farieb, tmavo zelenej, sýto šedej, striebornej alebo čisto bielej. Výnimkou je námornícka modrá, ktorú možno použiť, no len v kombinácií s jemnými a nevýraznými odtieňmi, ktoré tlmia celkový kontrast.

Ak sa pred výberom farby chcete dozvedieť niečo viac o jej význame, prečítajte si: Význam farieb na psychiku

Voľba mejkapu a očných tieňov je dôležitá!

Pri výbere mejkapu dajte prednosť žltému podtónu (rovnako aj v prípade transparentného púdru), aby ste pleť nestmavli, ale zachovali jej prirodzený a jemný nádych.
Ak používate očné tiene, siahnite po paletách s pastelovými a teplými farbami. Pýtate sa, ktoré konkrétne odtiene sú najlepšou voľbou? Sú to krémová biela, farba slonoviny, svetlá béžová, medovožltá, žiarivá zlatožltá, jasná žltozelená, žltá, svetlá zlatohnedá, svetlá oranžová, pomarančová oranžová, broskyňová, marhuľová, lososová, koralová, tyrkysová alebo bledomodrá. Výber je široký, stačí si len zvoliť farbu podľa vašej chuti.

Na farbe očných liniek a špirály tiež záleží

Pokiaľ nechcete vyzerať ako sova, vynechajte tvrdé čierne linky okolo očí. Do jarného líčenia nepatria tmavé farby, a preto ak sa neviete vzdať očných liniek, skúste hrúbku zmenšiť na minimum alebo si kúpiť ceruzku na oči v hnedej farbe, ktorá by nahradila čiernu. Rovnaký štýl sa uplatňuje aj pri špirálach na riasy. Neaplikujte na ne veľké množstvo vrstiev, ktoré vám ich zbytočne pozliepajú a dodajú im umelý vzhľad, ale skúste ich naniesť v primeranej, ba priam až nebadateľnej miere, čím ponecháte tzv. „nahý look“. Experimentovať ale môžete s farebnými riasenkami, napríklad vo farbe očí, vďaka čomu získate uchvacujúci dojem.

Aký rúž zvoliť?

Odložte na istý čas výrazné farby, ktoré vidieť už z niekoľko metrovej diaľky. Najlepšou voľbou pre vaše pery je svetlo ružová až jemne červená farba. V teplých odtieňoch si vyberte aj nekontrastné zdravíčka (hovorovo lícenky), ktoré budú ľahko prechádzať do farby vašej pleti.

Ak chcete do celkového jarného mejkapu doladiť aj farbu vašich nechtov, dajte prednosť telovým odtieňom a siahnite napríklad po krémovo bielej alebo svetlo béžovej.

Nezabúdajte ani na rozmaznávanie vašich chodidiel

A čo v prípade večerného líčenia?

Každá žena vie, že na večer musí svoju vizáž zvýrazniť, aby vynikla aj v miestnosti s umelým osvetlením, ktoré tlmí farby a tým dokáže ubrať až 80% z intenzity mejkapu. Preto ak sa chystáte na večerné stretnutie, môžete použiť tmavšie tiene v hnedých alebo fialových odtieňoch.

Postup jedného z typov jarného líčenia môžete vidieť i v našom videu:

Zdroj video: YouTube.com
Najčítanejšie články