5 skvelých tipov pre lepší sex

V posteli ste sa už dávno začali nudiť? Nie je to nič nezvyčajné, najmä ak ste spolu už nejaký ten rok. Z vášnivého sexu sa stala skôr automatická záležitosť, aj to len raz za dva týždne? Nič to, všetko sa dá napraviť a vôbec to nie je ťažké.

tipy_pre_lepsi_sex Zdroj foto: Shutterstock.com

Prinášame vám päť veľmi jednoduchých tipov, ktoré vrátia vášmu sexuálnemu životu šťavu. Áno, môžete si spolu pozrieť erotický film, obliecť si dráždivé negližé, nadopovať sa afrodiziakami... To však nebude stačiť. Tajomstvo vášnivého sexu totiž tkvie úplne niekde inde. V celkom jednoduchých záležitostiach.

Ako vplýva pravidelný sex na zdravie?

Zájdite si na rande

Ak máte deti, poproste niekoho z rodiny, aby vám ich na víkend alebo aspoň jednu noc postrážil. Dohodnite si s partnerom rande, zájdite si napríklad na večeru. Ideálne, ak by ste na celý víkend „vypadli“ niekde do hotela. Tam si doprajete oddych, dobré jedlo, wellness, ale najmä intímne chvíle v novom prostredí. Doma sa totiž ľahko môže stať, že miesto vášnivého sexu začnete po večeri s partnerom radšej žehliť tú kopu bielizne z celého týždňa.

Odpojte sa

Z Facebooku, z mobilu, z internetu celkovo, vypnite televízor a notebook. Miesto toho sa venujte jeden druhému. Len tak si sadnite na gauč, zapáľte sviečky, dajte si čaj alebo drink a rozprávajte sa. O živote, o sebe, o sexe. Ideálne, ak by ste sa vedeli úplne odpojiť každý deň aspoň na 30 minút a tento čas strávili vždy spoločne.

Sústreďte sa na dobré, nie na zlé

Všetci máme aj svoje negatívne stránky. Ak však budete vnímať na partnerovi len to zlé, je to koniec vášho vzťahu. Naopak, sústreďte sa na to, čo je na ňom dobré. Spomeňte si, čo sa vám na ňom páčilo, keď ste sa do neho zamilovali. Stále to v sebe má, len ste na to zabudli. Povedzte mu, čo na ňom zbožňujete. Poteší sa a vráti vám to.

Dokážte si, že ceníte prácu toho druhého

Raz za čas urobte niečo, čo zvykne robievať ten druhý. Ak vaša partnerka pravidelne upratuje, skúste ju prekvapiť tým, že to raz urobíte za ňu. Naopak, ak váš partner zvyčajne vynáša smetie alebo kosí trávnik, prekvapte ho a urobte to za neho. Vás to nezabije a partnera či partnerku určite potešíte. Pokojne jej povedzte, že upratovanie je fakt náročné a že si ceníte, že to pre vás robí.

Pravidelná erotická hodinka

Zmenili ste škodlivé stereotypy? Dávate si najavo, že si jeden druhého vážite a máte sa radi? Vnímate na sebe a na ňom najmä to dobré? Nie ste nonstop pripojení na mobile? Je tu čas prežiť spoločné vášnivé chvíle. Môžete robiť čokoľvek, čo vám prináša sexuálne vzrušenie. Samozrejme, vždy s ohľadom na partnera. Vyhraďte si vašu vlastnú erotickú hodinku a venujte sa jej pravidelne. Počas nej si môžete pozrieť hoci aj porno, ak ste sa na tom vopred dohodli a ani jeden z vás s tým nemá problém. Alebo experimentovať so sexuálnymi hračkami, nakrútiť si vlastné súkromné video, skúšať nové polohy, otvorene sa rozprávať o tom, čo vás vzrušuje, čítať si erotickú literatúru...  Vytvorte si erotickú atmosféru so sviečkami či vonnými tyčinkami. Ak ste žena, nalíčte sa, oblečte si niečo veľmi sexy a nezabúdajte: teraz sú opätky v posteli nielen povolené, ale aj žiaduce!


Prečítajte si tiež: Ako vplýva pravidelný sex na zdravie?