Dajte zbohom smradľavým nohám!

Trápi vás potenie nôh a s tým spojený zápach? Predstava, že sa niekde na návšteve budete musieť vyzuť, je pre vás doslova nočnou morou? Skúšali ste už všetko, no nohy vás stále „zrádzajú“? Máme pre vás niekoľko zaručených tipov, ako sa zápachu nôh navždy zbaviť.

smradlave_nohy Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Octový kúpeľ

Ocot je všeobecne známy nielen v kuchyni, ale aj proti rôznym druhom pachov. Rovnako dokáže zbaviť zápachu aj vaše nohy. Doprajte im 3 x do týždňa teplý octový kúpeľ. Vodu zmiešajte v pomere 1:1 a nechajte v takto pripravenom kúpeli oddychovať vaše nohy 20 minút.


Ocot pomáha tiež:

Nechajte bradavice cez noc odpadnúť len octom

2. Používajte ponožky

Ponožky trčiace z topánok nie sú práve trendy, no dnes sú už dostať aj „neviditeľné“ ponožky. Nahá noha v topánke sa totiž potí oveľa viac. Vyberte sa preto do obchodu a nakúpte si bavlnené ponožky rôznych tvarov. Napríklad do balerín, tenisiek, mokasín. Obyčajne sú vyrobené tak, že z topánok vôbec netrčia.

3. Jedlá sóda

Rovnako ako o hygienu nôh sa treba starať aj o hygienu obuvi. Vynikajúco preventívne proti zápachu pôsobí dámska hrubšia pančušková ponožka, ktorú naplníte jedlou sódou, zviažete, aby sa sóda nevysypala, a vložíte do topánok.

4. Púder

Proti poteniu je účinný aj obyčajný detský púder. No oveľa lepšie samozrejme pôsobia špeciálne púdre proti poteniu nôh. Nielenže vaše chodidlá zostanú dlhšie suché, budú aj pekne voňať.

5. Topánky

Obliecť sa dá dnes už skutočne za pár eur. No pri výbere topánok by ste rozhodne nemali šetriť. Vaše nohy sa budú najlepšie cítiť v celokoženej obuvi. Dôležité je, aby bola kožená výstielka aj vo vnútri topánok. Koža je pre nohy prirodzený materiál a nepotia sa v nej. Dôležité tiež je, topánky každý deň striedať. Chybu robíte, ak chodíte stále v jedných. V práci sa určite prezúvajte. Nemusia to byť hneď neestetické šľapky, môžu to byť napríklad celokožené baleríny alebo vzdušné mokasíny. Nezabudnite, ak vám raz začnú vaše topánky smrdieť, zápachu ich už nezbavíte. Rovno ich môžete vyhodiť.

6. Deodorant nielen pod pazuchy

Ak funguje váš obľúbený deodorant v spreji a vaše podpazušie je vďaka nemu suché, prečo by nemal rovnako dobre pôsobiť aj na vaše nohy? Vyskúšajte to, stojí to za to!

7. Antibakteriálne obrúsky

Vyčistite po každom nosení svoje topánky špeciálnymi vlhčenými obrúskami s antibakteriálnym účinkom. Zabránite, aby sa na nich rozkladali nečistoty a tým aj zápachu.

8. Mäta

Osviežujúco pôsobí, ak si po kúpeli nanesiete na nohy niekoľko kvapiek mätového oleja. Vaše nôžky aj topánky zostanú krásne voňavé.

9. Topánkovník

Máte vaše topánky uskladnené v poriadku? Staráte sa o ne rovnako ako o nohy? O čistení topánok antibakteriálnymi vlhčenými obrúskami sme už písali, no to nestačí. Topánky treba pravidelne čistiť zvnútra aj zvonku. Oplatí sa investovať do ošetrujúcich sprejov, ktoré zabránia, aby vaše topánky v nepriaznivom počasí navlhli. Ak sa tak už stane, nechajte ich voľne vysušiť. Rovnako na zimu si topánky odkladajte do krabíc po jednom páre. Nevhodné sú igelitky a materiály, ktoré „nedýchajú“.

10. Vložky do topánok

Výborné sú napríklad aj vložky do topánok, ktoré sa dajú vyprať. Vašu nohu síce neochránia od potu, no vaše topánky budú hygienicky čisté. Vymeňte ich po každom použití za čisté.

11. Botox

Keď už skutočne nič nepomáha a smradľavé nohy vás stále trápia, investujte do botoxu. Dnes sa ním nielen korigujú vrásky, ale dá sa ním veľmi účinne zastaviť aj potenie.


Pomôžte si aj pri tomto probléme:

Nechajte bradavice cez noc odpadnúť len octom

kaya55

Na jedno určite zabudli jednoznačne SAMOZLUPOVACIE PONOŽKY, tie okrem bradavíc a poteniu riešia všetky spomínané problémy. To je teraz

ostruzina

Tiež som za samozlupovačky, mám ich odskúšané a som s nimi maximálne spokojná. Dokonca aj písali o nich a fakt je to zaručený recept ako mať krásne nohy v lete.

mycosmetictests.blogspot.sk

emuska123

Ja rada používam deodorant krem Lahke chodidla :-) je osviežujúci a zatial ma nesklamal ale isto to nieje len o kreme treba mať vzdušnú obuv a bavlnene ponožky :-)