Ricínový olej hydratuje pokožku i vlasy a spevní nechty

Olej sa získava zo semien ricinovníka, má žltú farbu a nemá takmer žiadnu vôňu. Okrem toho, že podporuje rast mihalníc či obočia, hydratuje aj pokožku a vlasy, ale pomôže i pri bolestiach. Netreba ho však používať denne, menej je niekedy viac.

ricinovy olej oci Zdroj foto: Shutterstock.com

Vyrieši tieto problémy s pokožkou!

Ricínový olej obsahuje kyselinu ricínolejovú, ktorá v pokožke viaže vlhkosť a zabraňuje jej vysúšaniu. Preto ho najmä v lete oceníme po tom, čo bola naša pokožka celé dni vystavená slnku a vode. Pomáha i eliminovať mimické vrásky a dá sa použiť aj ako ochranný balzam na pery.

Napomáha prirodzenej regenerácii pleti a tak pomáha rýchlejšie hojiť rany, jazvy a aj bradavice.


Na pokožku si treba v lete dávať lepší pozor! Pozrite sa, ako ju ešte môžete chrániť:

Chráňte sa pred slnkom prírodnými olejmi

Krajšie vlasy

Ricínový olej môžete použiť aj ako zábal na vlasy, nechajte ho polhodinu pôsobiť a vaše vlasy budú zdravšie a lesklejšie. Navyše pri viacnásobnom opakovaní tejto kúry sa zbavíte nadmerného vypadávania vlasov. Ak máte problémy s lupinami, ricínový olej naneste až ku korienkom a tam nechajte chvíľu pôsobiť.

Rast mihalníc a obočia

Účinným a popritom šetrným spôsobom podporuje rast a hustotu mihalníc a obočia. Aplikujte zopár kvapiek ricínového oleja na vatovú tyčinku a opatrne si ňou pretrite korienky mihanice alebo obočie. Účinky sú viditeľné už po niekoľkých dňoch.

Spevnenie nechtov

Ricínový olej vám pomôže aj s lámavými nechtami. Pred spaním si okolie nechtov natrite ricínovým olejom a nasaďte si aspoň na 20-30 inút bavlnené rukavice. Treba to vyskúšť niekoľko dní po sebe a vaše nechty budú pevnejšie.

Regenerácia aj pre športovcov

Horúce obklady pripravené zo zahriateho ricínového oleja rýchlo uľavia od bolestí kĺbov a svalov po namáhavom tréningu či cvičení.

Pomôže i pri zdravotných problémoch

Malé množstvo môžete užiť aj vnútorne, ak vás trápia zápcha, neposlúchajú črevá alebo ženské problémy. Tu si však treba dávať pozor na dávku a kvalitu ricínového oleja!


Nie je nad dobrú prevenciu! Prečítajte si viac:

Chráňte sa pred slnkom prírodnými olejmi