Nádherné vlasy aj po štyridsiatke

Čoraz častejšie vidno na ženách, že vek je skutočne len číslo. Pekné telo a svieža pleť sú iba jednou stranou mince, vlasy druhou. Mimochodom, viete, ako sa správne starať o vlasy po štyridsiatke?

Úprava vlasov Zdroj foto: Shutterstock.com

Dnešné zrelé ženy bežne vyzerajú aj o niekoľko rokov mladšie. Je to určite aj vďaka správnej starostlivosti o svoj zovňajšok. Z každej strany na nás pozerajú dokonalé dámy z reklám na krémy proti starnutiu, návštevy dermatovenerológov a plastických chirurgov sú už bežné... Na to, aby sme zostali stále mladé a svieže to však celkom nestačí.

Babské tipy pre krásne vlasy

1. Hydratujte

Starší vlas stráca farbu aj prirodzenú vlhkosť rýchlo. Vlasy už nie sú tak krásne lesklé ako kedysi. Je preto na mieste, nechať si vlasy niekoľkokrát do roka hydratovať v profesionálnom salóne. No pomôcť si viete aj doma. Vynikajúci je napríklad kokosový olej. Stačí do dlaní rozotrieť pár kvapiek a naniesť na vlasy vždy po ich umytí.

2. Detoxikujte

Raz za mesiac sa oplatí vlasy si umyť dôkladne. Bežný šampón vám však v tomto prípade nepomôže. Treba siahnuť po špeciálnych šampónoch, ktoré vaše vlasy zbavia všetkých nebezpečných nečistôt. Nezabudnite preto svoje vlasy raz mesačne umyť detoxikačným šampónom.

3. Správne sušenie

Starší vlas zvykne viac „krepovatieť“. Na to má významný vplyv aj to, ako vlasy sušíte fénom. Treba ich vždy fénovať v smere od korienkov po končeky. Takto vlas neporušíte a bude sa viac lesknúť. Chce to trochu praxe, ale stojí to za to.

4. Kozmetika

Už sme spomínali zázračný kokosový olej, no staršiemu vlasu prospejú aj produkty na vyhladenie vlasu alebo na zvýšenie lesku. Rozhodne sa ich nebojte vyskúšať.

5. Farbenie

Staršiemu vlasu prospievajú skôr tmavšie farby, ktoré v sebe obsahujú viac lesku. Blond vlasy sú naopak často suché a bez lesku. Skúste siahnuť aspoň po tmavšom odtieni blond, keď sa už neviete vzdať svetlých vlasov.

6. Ostatné produkty

Určite sa oplatí investovať do profesionálneho kaderníckeho náčinia. Vynikajúca je napríklad okrúhla keramická kefa, ktorá dodá pri fúkaní vašim vlasom dokonalý lesk. Učesať sa môžete napríklad so špeciálnou kefou vyrobenou zo štetín z diviaka. Takáto kefa dokáže vynikajúco distribuovať olej vytvárajúci sa na pokožke hlavy po celej dĺžke vlasu. Ak používate žehličku na vlasy, najskôr si vlasy ošetrite vhodným prípravkom určeným na žehlenie.

7. Umývanie

Zabudnite na časté umývanie vlasov.  Čím viac ich budete umývať, tým viac bude vaša pokožka produkovať maz. Odporúča sa vlasy umyť 2x týždenne špeciálnym šampónom na báze bylín a vody. Niekedy je vhodné použiť radšej suchý šampón. Je však dobré vedieť, ako ho správne naniesť, aby vaše vlasy nezostali bez lesku.

8. Strihanie

Vlasy si nechajte podstrihnúť minimálne každých 12 týždňov, aby ste ich zbavili suchých a polámaných končekov. Paradoxne práve vďaka pravidelnému strihaniu budú vaše vlasy rásť rýchlejšie, lebo sa nebudú lámať.


Prečítajte si aj: Babské tipy pre krásne vlasy