Najviac podceňované a prehliadané cviky, vyťažíte z nich však maximum!

K peknej postave netreba vždy len náročné cviky, mnohokrát práve tie podceňované zapôsobia na naše telo a zdravie oveľa lepšie. Pozrite sa, ktoré cviky a športy sú jednoduché a pritom účinné.

Zdroj foto: Shutterstock.com

Mŕtvy ťah

Cvičenie zapája hornú i dolnú časť tela súčasne. Navyše, je to jedno z najbezpečnejších posilňovaní, pretože váhu môžete jednoducho pustiť, pokiaľ cvik nezvládate správne dokončiť. Keď sa naučíte, ako do tohoto cviku správne zapojiť boky, získate silu s obrovským prenosom do vášho každodenného života.

Jedno-nožný mŕtvy ťah

Mŕtvy ťah pri ktorom balansujete na jednej nohe, čo zaručí, že vaše jadro musí byť po celý čas aktívne zapojené. Pomáha stabilizovať kĺby a je teda vhodné ako rehabilitácia členkov a kolien. Navyše tento cvik vďaka jeho jednoduchosti môžete robiť kedykoľvek a len s vlastnou hmotnosťou, nič iné k nemu nepotrebujete.

Pozrite sa tiež, na aké chyby si treba dávať pozor pri cvičení:

Trénujete správne? Pozrite sa na chyby, ktoré najčastejšie robia ženy pri cvičení

Superman

Superhrdinovia bývajú známi bruchom z oceli. Toto cvičenie nazvané podľa jedného z nich je však celé zamerané len na svaly zadného reťazca. A to je dobre - podľa odborníkov potrebujeme omnoho viac takýchto cvičení, než skracovačiek a sed-ľahov. Cvičenie pomáha k upevneniu správneho postoja a posilní svaly chrbta.

Rýchla chôdza

Kardio a vytrvalosť. Možno sa to nezdá, ale rýchla chôdza má rovnaké zdravotné výhody ako beh. Patria k nim zníženie rizika vysokého krvného tlaku či cholesterolu, cukrovky a kardiovaskulárnych ochorení. Rýchla chôdza neprivádza telo do takého stresu ako beh. Naopak, skúste pri chôdzi dýchať zhlboka a dokážete sa vynikajúco uvoľniť a "prečistiť" si hlavu, čím získa aj vaša psychika. O vhodnosti pre všetky kategórie cvičencov od najmladších až po veteránov nie je pochýb.

Mŕtvy chrobák

Zapája najmä svaly jadra, kedy ste nútení zapojiť brušné svalstvo k tomu, aby ste zabránili prehýbaniu sa v bedrovej časti chrbta. Postup je jednoduchý, ležíte a tlačíte celým chrbtom proti podložke, zatiaľ čo vaše nohy a ruky striedavo zdvíhate a spúšťate na zem. Cvik vás naučí správnemu spevneniu stredu tela - zručnosti potrebnej k ochrane chrbtice pri ťažších cvikoch ako sú napríklad drepy s veľkou činkou.

Kettlebell Swing

podcenovane_cviky_kettleswing Zdroj foto: Shutterstock.com

Celotelové cvičenie v jednom cviku. Posilňuje hlavne zadný svalový reťazec a zároveň vystupňuje vašu tepovú frekvenciu a zlepší vytrvalosť. Jeden z najlepších cvikov pre dnešnú sedavú generáciu.

Prečítajte si tiež:

Trénujete správne? Pozrite sa na chyby, ktoré najčastejšie robia ženy pri cvičení