Hrášková nátierka

Hrášok – maličké zelené guľôčky podporujú telo i dušu. Hrášok je najbohatším zdrojom vitamínu B1, ktorý priaznivo pôsobí na nervovú sústavu. Okrem toho udržuje optimálnu hladinu cukru v krvi, znižuje hladinu cholesterolu v krvi a eliminuje riziko ochorenia srdca.
Hrášok je najzdravší je v surovom stave, ak ho tepelne upravujeme, tak iba 2 - 5 minút. Vkladáme ho do vriacej osolenej vody.

Čo budeme potrebovať?

  • 300 g hrášok
  • 100 g cottage cheese
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 PL olivový olej
  • podľa chuti soľ
  • mleté čierne korenie
  • pár lístkov bazalky a muškátový orech

Postup

Hrášok krátko povaríme, aby nestratil peknú zelenú farbu. Preložíme do nádoby na šľahanie, pridáme cottage cheese, opraženú vychladnutú cibuľu a všetko dobre vyšľaháme. Na záver šľahania pridáme, olej, prelisovaný cesnak, koreniny, bylinky a znovu zľahka premixujeme. Nátierku podávame s pečivom, zelenú farbu oživíme napr. redkvičkami, paradajkami, červenou paprikou (kapiou), prípadne kolieskami mrkvy.