Je nutné sa odlíčiť pred cvičením alebo nie?

Mnoho žien rieši pravidelne otázku „líčenia“ počas cvičenia. Je v poriadku ísť cvičiť aj namaľovaná alebo je pre vašu pokožku lepšie sa predtým odlíčiť?

Cvičiaca žena Zdroj foto: Shutterstock.com

Tentokrát nezáleží na tom, prečo ste sa rozhodli pravidelne cvičiť alebo koľko kalórií môžete spáliť pri jednotlivých typoch cvičenia. Teraz je dôležitá otázka: Ako sa starať o svoju pleť počas cvičenia, aby to na ňu zle nevplývalo?

S mejkapom alebo bez?

Hoci sa môže zdať, že mejkap nemôže na tváriť urobiť veľkú neplechu, opak je pravdou. Počas cvičenia sú pod ním uväznené baktérie a pot, v dôsledku čoho nedokáže koža správne fungovať - uvoľňovať teplo, čo spôsobuje začervenanie pleti. To môže viesť aj ku zväčšovaniu pórov a k tvorbe čiernych bodiek.

Keď sa potíte, uvoľňujete z tela škodlivé toxíny. Ak si však na tvári ponecháte mejkap, vytvárate akoby kožnú bariéru, cez ktorú toxíny neprejdú a všetky nečistoty sa tak uvoľňujú späť do kože.

Cvičiaca žena Zdroj foto: Shutterstock.com

Prečítajte si aj:


Ako správne umývať tvár, aby vaša koža dýchala?

Ak si umyjete tvár pred cvičením, neznamená to, že po odchode z fitnes centra to už robiť nemusíte. Je dôležité, aby ste zo svojej pokožky zmyli zvyšky mejkapu, pot a všetky ďalšie nečistoty. Zabránite tak upchávaniu pórov.

Dajte pozor aj na svoje oči a pery

Nielen vaša pleť vyžaduje starostlivosť počas cvičenia, rovnako sú na tom vaše oči i pery. Pri posilňovaní môže ľahko dôjsť k rozmazaniu špirály, rúžu či lesku na pery, čo môže viesť k upchatiu jemných pórov okolo očí a úst.

Niektorí odborníci radia používanie vodeodolných očných liniek a špirál, ktoré sú však na druhej strane o niečo náročnejšie a pri ich odstraňovaní z pokožky sa viac narobíte.