Účinná taktika, ako čo najrýchlejšie zhodiť tuk na bruchu

Rozhodli ste sa spraviť niečo so svojou váhou a zbaviť vaše telo niekoľkých kilogramov? Spaľovanie brušného tuku vraj môžete urýchliť aj touto účinnou metódou zahŕňajúcou srvátkový proteín.

Proteínový prášok Zdroj foto: Shutterstock.com

Nespoliehajte sa len na cvičenie a správnu stravu, dodajte svojmu telu aj dostatok bielkovín

Jeden americký výskum ukázal, že pravidelné pitie proteínových nápojov počas dňa prispieva k tomu, že vaše telo začne automaticky spaľovať viac brušného tuku.

Tento výskum rozdelil dobrovoľníkov do dvoch skupín. Prvá skupina dodržiavala klasický plán na získavanie sacharidov z jedla, ktorý im poskytol asi 15% bielkovín. Druhá skupina dobrovoľníkov mala predpísanú stravu založenú na vysokom prísune proteínov, vďaka čomu predstavoval ich príjem až 35% bielkovín. Hoci aj táto skupina konzumovala jedlá, ktoré boli zdrojom chudých bielkovín, ich strava bola doplňovaná aj o srvátkový proteín v podobe rôznych nápojov a drinkov. Rozdielom bolo aj to, že zatiaľ čo prvá skupina mala jedlo 3x denne, druhá skupina mala stravu zadelenú až na 6x denne.

Výsledok výskumu

Počas nasledujúcich dvoch mesiacov im výskumníci podávali jedlá s rovnakých počtom kalórií a sledovali, ako sa s tým vyrovnajú tela dvoch skupín dobrovoľníkov. Jasnú výhodu pri chudnutí mala druhá skupina. Okrem toho, že zhadzovali kilogramy rýchlejšie ako dobrovoľníci v prvej skupine, výrazne sa znížil aj ich brušný tuk.


Prečítajte si aj:

Výborné fitness recepty z proteínového prášku

Recept na škoricový proteínový shake so špenátom

Ingrediencie:

  • 1 šálka mlieka
  • 2 naberačky srvátkového proteínu
  • 1 polovica broskyne
  • 1 grécky jogurt
  • 1 šálka špenátových listov
  • ¾ šálky rozdrvených škoricových cereálií
  • kocky ľadu podľa chuti

Postup: Všetky ingrediencie zmixujeme dokopy a hotovo!

Proteínový shake Zdroj foto: Shutterstock.com

Recept na jahodový proteínový shake

Ingrediencie:

  • 1 naberačka proteínového prášku (môže byť tiež jahodový)
  • 10 jahôd
  • 250 ml mandľového mlieka
  • kocky ľadu podľa chuti

Postup: Všetky ingrediencie zmixujeme dokopy.

Proteínový shake Zdroj foto: Shutterstock.com

Recept na banánový proteínový shake

Ingrediencie:

  • 1 a ½ naberačky proteínového prášku (vanilkového)
  • 1 veľký banán
  • 1 polievková lyžica mandľového masla
  • 250 – 500 ml vody

Postup: Dajte všetky ingrediencie do mixéra a mixujte po dobu 15 – 20 sekúnd. Dobrú chuť!

Proteínový shake Zdroj foto: Shutterstock.com


Prečítajte si aj:

Výborné fitness recepty z proteínového prášku

mam56

Ja si myslím, že treba z času na čas rozprúdiť krv v tele nejakým dobrým kardio-cvičením a na celé to chudnutie a behanie sa treba vypr.núť. To z dlhodobého hľadiska nemôže baviť nikoho.
Tú energiu treba radšej investovať do práce alebo do štúdia, je to minimálne zmysluplnejšie ako si drať kolená behaním.

pekloq

nič také ako dieta a chudnutie neexistuje volá sa to zmena zdravého životného štýlu základ je zdravo sa stravovat potom pohyb ako beh,bicyklovanie,plávanie,turistika,siloví cvičenia a iní druh športu... potom je tu druhá skupina ktorý su tuční s ich životného štýlu a zmena je pre nich neprijatelná pretože oni pokladaju za normálne napr pizza,kebab,hranolky,vyprážané jedlá nedostatok zeleniny a ovocia konzumovanie pečiva a jednoduchých cukrov a iních rakovín ..... sme to čo jeme ....

BF9

Až na to, ze skumane ,,vzorky" neboli skumane za totoznych podmienok... Ano, vysledol je pravdivy, ale k chudnutiu nedoslo vdaka zvysenemu prisunu bielkovin, ktore akurat zatazuju v nadmernom mnozstve obličky (co sa sice da vyvazit nadmermym prijimanim vlakniny a vody, ale to je dalsia stranka veci). K chudnutiu doslo prave vo fakte, ze sa zvysila frekvencia prijimania stravy v mensich mnozstvach a castejsie, teda na 6x denne v tomto pripade oproti druhej skumanej vzorke, ktora jedla len trikrat. Pricom je zname, ze ludia, ktori jedia len trikrat denne alebo dokonca vynechavaju jedla, najma raňajky, ich metabolizmus sa spomaluje a organizmus sa nastavi na setriaci rezim, co sposobuje bud pribratie alebo zastavenie chudnutia. Ak chceme schudnut, je potrebne jest vyvazene (nie prilis dietne ani prilis kaloricky), spravne jedla rozlozit cez den podla ich kal. hodnot a jest hlavne pravidelne. Vtedy sa organizmus nastavi na neustale pracovanie, nakolko sa nemusi ,,obavat" nedostatku a zrychli sa metabolizmus. Teda chudnutie sa nedosiahlo bielkovinami, ale tym, ze sa jedlo castejsie. Takze trosku skresleny prieskum, ktory skor vyzera ako PR na proteinove vyrobky, nic v zlom, ale ozaj.