Čo znamenajú vaše sexuálne sny?

Každému sa niekedy prisnije sen, v ktorom prežije sexuálne dobrodružstvo s inou osobou ako je jeho partner alebo partnerka. Za takéto sny sa človek nemusí hanbiť, je to prirodzené, ale čo sa za tým môže skrývať?

Muž so ženou Zdroj foto: Shutterstock.com

Prinášame vám niekoľko príkladných sexuálnych snov a ich vysvetlenie (diagnóza).

„Bol/a som na lodi so svojím bývalým šéfom. Mali sme veľmi intenzívny a vášnivý sex, no v skutočnom živote som pri pohľade na neho na to nikdy ani len nepomyslela.“

Spisovateľka K. S. Walden, ktorá sa zaoberá touto tematikou, hovorí, že každý človek objavujúci sa vo vašom sne je akýmsi aspektom vás samého. Vaše sny len zobrazujú oblasti vo vašom živote, na ktorých by ste mali zapracovať. Nemusíte premýšľať nad tým, či k tomu človeku niečo tajne cítite, o neho v skutočne vôbec nemusí ísť. Sústreďte sa na to, čo ukazuje samotný sen. Voda symbolizuje emócie a hlboké pocity, cestovanie loďou zase hovorí o tom, že ste akoby na povrchu týchto pocitov. Šéf v tomto sne nie je v skutočnosti vašim šéfom, je to vaša vnútorná autorita. Ak ste vo svojom hlbokom vnútri „spojení“ so šéfom, znamená to, že využívate určitú príležitosť a smerujete k úspechu vo vašom živote.


Prečítajte si aj:

14 vecí o sexe, o ktorých počul len málokto

„V sne som akoby zabudol/la, že som v monogamnom vzťahu a mal/a som sex s niekým iným.“

Takýto sen by mohol znamenať, že sa vám páči aj niekto iný alebo je vo vašom vzťahu nejaká štrbina, no sen vám môže prezradiť aj viac, ak sa naňho pozriete z perspektívy, že všetci vo vašom sne sú súčasťou vás samého.

Napr. sa môžete pozrieť na to, aké tri hlavné vlastnosti má osoba vo vašom sne. Povedzme, že ten muž alebo žena je silný, schopný a kreatívny. Sen znamená, že ste nejakým spôsobom prepojení s týmito vašimi časťami. Pravdepodobne sa vo svojom reálnom živote nachádzate v situácií, kedy by ste mali využiť tieto vlastnosti. Sen vám nedá nehovorí, že svojho partnera dostatočne neľúbite, ale jednoducho vás upozorňuje na to, aby ste využili svoje schopnosti a získali tak nové miesto v práci.

Žena Zdroj foto: Shutterstock.com

„Snívalo sa mi, že som bol vonku s veľmi dobrou kamarátkou, ktorá ma zrazu začala bozkávať. Povedal som jej, aby prestala inak zničí naše priateľstvo, ale ona neprestala.“

Hranica medzi priateľstvom a mileneckou láskou môže byť rozmazaná a to môže tiež znamenať, že vám v živote chýba viac „ženskosti“. Ak máte pocit, že ste celý čas vystresovaný zo svojej práce, urobte si voľný deň a choďte sa zrelaxovať aj s nejakou dobrou kamarátkou či priateľkou. Raz za čas potrebujú muži stráviť čas aj so „ženskou energiou“, ktorá ich dokáže nabudiť tým správnym smerom.

„Nejakí ľudia ma naháňali okolo prázdneho skladu, keď v tom som stretla svojho partnera. Bol nahý a pokrytý bielou farbou. Vtedy sme sa pomilovali.“

Sny, v ktorých od niečoho utekáme, sú veľmi časté. Zväčša si myslíme, že utekáme od niečoho, čo nám môže ublížiť, v skutočnosti je to však niečo, čo sa nám snaží pomôcť.

Behanie okolo prázdneho skladu by mohlo znamenať, že by ste sa mali snažiť dosiahnuť pocit naplnenia a čerpať z neho. Sklad obvykle predstavuje miesto, v ktorom sa ukladajú všetky zdroje. Ak je prázdny, znamená to, že by sa mala udiať akási transformácia – zmena. Biela farba zase predstavuje čistotu, ktorú by ste mali dosiahnuť na konci (po transformácií).

„Nikdy v živote som nemal/a žiadny sexuálny sen. Čo to znamená? Je to zlé?“

Z viacerých výskumov sa ukázalo, že za jednu noc snívame 3 až 9 snov, čo znamená, že sa určite aj vám niekedy sníval nejaký sexuálny sen, len si to nepamätáte. Väčšina ľudí si nepamätá sny, pretože sú veľmi často rozptýlení vecami, ktoré sa dejú v ich reálnom živote. Na druhej strane, ak nemáte sny, môže to tiež znamenať, že máte všetci veci vo svojom živote pod kontrolou a nič vám nerobí problémy.


Prečítajte si aj:

14 vecí o sexe, o ktorých počul len málokto