Ako si vyrobiť domáci suchý šampón?

Suchý šampón je výborným pomocníkom v prípade, ak nemáte čas si umyť vlasy, no potrebujete ich zbaviť mastnoty a dodať im objem a lesk. Tu sú ingrediencie, vďaka ktorým si ho môžete pripraviť aj doma.

Sprej na vlasy Zdroj foto: Shutterstock.com

Čo je to suchý šampón?

Tento sprej na báze alkoholu alebo škrobu dokáže eliminovať mastnotu vo vlasoch a dodať im potrebný objem. Mnoho žien sa obáva, že z dlhodobého hľadiska môže takýto typ šampónu poškodiť ich vlasy aj pokožku, no v súčasnosti sú šampóny vyvinuté podľa veľmi prísnych kritérií a možno ich používať bez problémov. Dôležité je, aby ste suchý šampón kombinovali aj s normálnym umývaním, ktoré dôkladne očistí vaše vlasy od korienkov až po končeky. Šampón možno kúpiť v rôznych vyhotoveniach – proti lupinám, proti nečistotám a baktériám a podobne.


Prečítajte si aj:

Kedy je vhodné používať suchý šampón a kedy vám môže narobiť problémy?

Miska s práškom Zdroj foto: Shutterstock.com

Návod na výrobu suchého šampónu

Potrebujete:

  • 3 polievkové lyžice šípkového prášku (prášok zo šípok)
  • 2 polievkové lyžice tapiokového škrobu
  • 1 polievková lyžica prírodného ílu Montmorrilonite
  • 25 kvapiek esenciálneho oleja podľa vlastného výberu

Postup: Do misky dajte šípkový prášok, tapiokový škrob, prírodný íl a poriadne premiešajte. Následne pridávajte kvapky oleja – kvapkajte ich pozdĺž celej misky, nie na jedno miesto. Neustále miešajte až kým nedostanete jednotnú a konzistentnú zmes. Zakryte zmes utierkou a nechajte „oddychovať“ po celú noc. Na druhý deň nasypte zmes do vzduchotesnej nádobky, z ktorej môžete aplikovať zmes na vlasy kedykoľvek - v prípade potreby.


Prečítajte si aj:

Kedy je vhodné používať suchý šampón a kedy vám môže narobiť problémy?