Suchý šampón na vlasy

Nemáte čas na umytie svojich vlasov, no nechcete, aby vyzerali ako neupravená slama? Riešením môže byť suchý šampón. Ako ho používať?

Žena s vlasmi Zdroj foto: Shutterstock.com

Čo je to suchý šampón?

Tento sprej na báze alkoholu alebo škrobu dokáže eliminovať mastnotu vo vlasoch a dodať im potrebný objem. Mnoho žien sa obáva, že z dlhodobého hľadiska môže takýto typ šampónu poškodiť ich vlasy aj pokožku, no v súčasnosti sú šampóny vyvinuté podľa veľmi prísnych kritérií a možno ich používať bez problémov.

Dôležité je, aby ste suchý šampón kombinovali aj s normálnym umývaním, ktoré dôkladne očistí vaše vlasy od korienkov až po končeky. Šampón možno kúpiť v rôznych vyhotoveniach – proti lupinám, proti nečistotám, baktériám a podobne.


Pozrite si tiež:

Pripravte si vlastný suchý šampón v pohodlí domova


Ako funguje tento typ šampónu?

Vo všeobecnosti funguje tento kozmetický produkt veľmi jednoducho. Alkohol alebo škrob (závisí od typu šampónu) sa dostane do vlasov, pohltí všetok olej a tuk, ktorý sa na nich nachádza a dodá vašej hrive „čerstvý“ a svieži vzhľad. Je to výborný pomocník v situáciách, keď viete, že sa k sprche či čistej vode len tak ľahko nedostanete.

Česanie vlasov Zdroj foto: Shutterstock.com

Aplikujte suchý šampón správnym spôsobom

Ak chcete minimalizovať vplyv šampónu na vaše vlasy, držte sa týchto rád:

  • Aplikujte ho iba na tie miesta, ktoré si to vyžadujú.
  • Počas striekania držte sprej aspoň 15 – 20 cm od pokožky hlavy.
  • Po spreji si poriadne a rovnomerne pomasírujte vlasovú pokožku.
  • Neaplikujte suchý šampón na končeky vlasov, ktoré majú tendenciu k častému vysúšaniu a lámaniu.

Prečo nepoužívať LEN suchý šampón?

V prípade, že permanentne používate iba suchý šampón a zabúdate na poriadne umývanie, zvyšky spreju vám ostávajú na pokožke a môžu spôsobovať jej vysušovanie. Tieto zvyšky môže viesť až k zápalom, ktoré znižujú a spomaľujú rast vlasov.


Pozrite si tiež:

Pripravte si vlastný suchý šampón v pohodlí domova

Alexa12

ahojte baby, pouzivate nejaky suchy sampon? aka znacka je najlepsia? ja som to este neskusala, no asi by sa mi celkom takyto vyrobok doma aj zisiel. dakujem.

Alexa12

No a mozes mi nejaky doporucit? presne na podobne pripady by osm to potrebovala :) clovek si nie vzdy stihen umyt vlasy :D