10 tipov pre zdravú erekciu

Ako zvýšiť veľkosť, silu a vytrvalosť vašej mužskej pýchy? Čaká vás prvé intímne zblíženie s vašou novou priateľkou a vy chcete byť v tej najlepšej forme?

zdrava_erekcia_tipy Zdroj foto: Shutterstock.com

V reklamách a inzerciách ste sa už dozaista stretli s množstvom zaručených produktov, ktoré sľubujú tú najkvalitnejšiu erekciu. Zabudnite na ne. Najlepšie, čo môžete urobiť pre zdravú erekciu, máte totiž na dosah ruky.

1. Zdravá strava

Nebudeme vám tu rozpisovať žiadne zázračné recepty. Zdravú stravu treba dodržiavať dlhodobo. Rozhodne pred sexuálnou aktivitou by ste sa mali vyhnúť ťažkým jedlám. Mali by ste sa zamerať na zdravé tuky a nízky obsah cholesterolu, ktoré sú charakteristické napríklad pre stredomorskú kuchyňu.


Prečítajte si aj:

Vyskúšajte stredomorskú stravu a vaša línia sa vám poďakuje

2. Správna poloha

Viete, ako počas sexu zlepšíte a maximalizujete veľkosť vašej erekcie? No predsa správnou polohou, pri ktorej jednoducho využijete gravitáciu a tým zvýšite prietok krvi v genitáliách. Najideálnejšia pre muža je poloha v stoji. Ak chcete, aby sa vaša partnerka cítila komfortne, môže si ona ľahnúť na okraj vyššej postele, kým vy budete počas styku stáť.

3. Vyhnite sa stresu

Všetci vieme, že nie vždy sa to dá. No stres je asi najväčší zabijak erekcie. Ak sa dá, vyhnite sa mu, no z dlhodobého hľadiska by bolo najlepšie naučiť sa stres zvládať.

4. Vydržať dlhšie

Veľmi pri tom pomáha kondóm, ktorý obmedzuje nadmernú citlivosť pohlavného údu. No pomáha aj to, keď svoju myseľ počas sexu zameriate na niečo iné. Pozor však na vlastné myšlienky, aby sa nestalo, že stratíte erekciu úplne.

5. Vyhnite sa prehriatiu genitálií

Tesné nohavice nechajte zavesené v skrini a laptop si radšej vždy položte na stôl, ako na seba. Sústavné prehrievanie genitálií pôsobí negatívne nielen na samotnú erekciu, ale aj na kvalitu spermií.

6. Pozor na lieky

Ak beriete nejaké lieky, mali by ste vedieť o ich vedľajších účinkoch. Mnohé z liekov, najmä tie na lepšiu psychiku, totiž zle vplývajú na erekciu. Mali by ste sa so svojím lekárom poradiť o iných alternatívach liečby.

7. Pravidelne si čistite zuby

Nie, nepomýlili sme sa. Čistenie zubov patrí k základom prevencie aj erektilnej dysfunkcie. Vedci totiž zistili priamu súvislosť medzi stavom vášho chrupu a erekciou. Niektoré choroby ďasien majú negatívny vplyv nielen na erekciu, ale aj srdcovú činnosť. Pravidelná dentálne hygiena môže zachrániť teda vašu mužskú pýchu, ale aj zdravie.

8. Brušáky

Cvičte cviky na brucho. Pevné brušné svaly pozitívne vplývajú na lepši erekciu. Nehovoriac o vplyve na psychiku – keď budete cvičiť, budete sa cítiť nielen zdravo, ale aj mlado a príťažlivo. Zvýši to vašu sebadôveru a tým aj chuť na sex. Mimochodom, skúsili ste už s vašim penisom cvičiť kegelove cviky? Tak to skúste – vaša erekcia bude ešte pevnejšia.

9. Žiadne cigarety ani alkohol

Cigarety zhoršujú krvný obeh. Nadmerné pitie alkoholu zase ochromuje erekciu a zväčšuje prostatu. Nepreháňajte to ani s cigaretami, ani s alkoholom, keď chcete zahviezdiť v posteli.

10. Masturbujte

Samozrejme, nie tesne pred samotným sexuálnym stykom. Masturbácia je však výborným prostriedkom na trénovanie erekcie a výdrže. Lepšie poznáte svoje telo a budete presne vedieť, ako zareaguje.


Prečítajte si aj:

Vyskúšajte stredomorskú stravu a vaša línia sa vám poďakuje