Trápia vás rednúce vlasy či plešatenie? Zachránia vás tieto bylinky.

S problémom plešatosti či rednutia vlasov sa stretávajú najčastejšie muži. No bohužiaľ, aj ženy môže postihnúť rovnaký stav následkom farbenia vlasov alebo rôznych chemikálii. Ďalšími faktormi sú zlé stravovacie návyky, poruchy štítnej žľazy alebo anémia, chemoterapia, niektoré lieky a menopauza.

bylinky pre rast vlasov

Zdroj foto: Shutterstock.com

Aloe vera

Aloe vera stimuluje krvný obeh vlasovej pokožky, čím podporuje rast vlasov. Ak si doprajete masáž pokožky hlavy s aloe vera, obnovíte PH rovnováhu vlasov a otvoria sa vám upchaté póry pokožky hlavy, čo umožní rast vlasových folikulov. Pre dosiahnutie optimálnych výsledkov zmiešajte aloe vera s kokosovým mliekom.

Praslička roľná

Praslička má v sebe veľa oxidu kremičitého, ktorý posilňuje kosti, nechty a vlasy. Pomáha pri probléme s lámavými vlasmi a zabraňuje ich vypadávaniu.


Prečítajte si tiež:

Ako urýchliť rast vašich vlasov?

Ženšen pravý

Táto populárna čínska bylinka podporuje rast vlasov a posilňuje ich. Často býva zložkou šampónov a používa sa aj na riešenie mužskej plešatosti.

Sereonoa plazivá

Sereonoa plazivá bojuje proti plešateniu tým, že zabraňuje premene testosterónu na dihydrotestosterón hormónov (DHT). DHT je zodpovedný za ustupujúcu líniu vlasov u mužov i žien. Odporúča sa používať spolu so žihľavou dvojdomou.

Ginko biloba

Rovnako ako aloe vera, ginko biloba pomáha k zvýšeniu prietoku krvi do mozgu a dopĺňa všetky nutričné nedostatky vlasových folikulov. Vďaka týmto účinkom sa ginko biloba stala populárnym rastlinným prostriedkom na podporu rastu vlasov.

Žihľava dvojdomá

Žihľava dvojdomá je známa pre svoje pozitívne účinky na rast vlasov. Zabraňuje premene testosterónu na dihydrotestosterón hormónov (DHT). Práve jeho nadmerná produkcia zvyčajne spúšťa vypadávanie vlasov. Žihľavu je možné taktiež použiť ako olej. Stačí dať listy žihľavy do pohára s olivovým olejom na 2-3 týždne. Potom ho nechajte uzavretý v chlade a tme. Takýto olej nanášajte na pokožku hlavy pravidelne.

Lopúch

Táto bylina rozhodne má svoje výhody pre ľudí, ktorí trpia vypadávaním vlasov. Lopúch v skutočnosti podporuje vlasy tým, že zlepší cirkuláciu krvi do vlasového folikulu a tým zmierňuje podráždenie skalpu. Lopúch obsahuje vysoké množstvo esenciálnych mastných kyselín a fytosterolov, o ktorých je známe, že sú účinné pri boji proti rednutí vlasov. Fytosterol patrí medzi najúčinnejšie zložky pri starostlivosti o vlasy.

Mäta pieporná

Silica mäty priepornej má tiež pozitívne účinky na vlasy. Podporuje rast vlasov tým, že stimuluje rast vlasových folikulov a zlepšuje cirkuláciu krvi pokožky hlavy. Keď sa použije ako olej, schladí a upokojí pokožku hlavy, čo pomáha práve pri podpore rastu vlasov.

Levanduľa

Táto bylinka pochádzajúca z oblasti Stredomoria je účinná pri podpore rastu vlasov a prevencii plešatosti. Takisto obsahuje antibakteriálne látky, ktoré pomáhajú pri hojení a upokojení kožných infekcií a zmierňujú lupiny.

Pri pravidelnom používaní je levanduľa schopná zabrániť vypadávaniu vlasov a zaistiť opätovný rast vlasov. Olej z nej tiež ponúka upokojujúce a relaxačné účinky, čím bráni vzniku stresu, nespavosti a depresie, ktoré sú považované za najčastejšie príčiny vypadávania vlasov. Pre lepšie výsledky zmiešajte 10 kvapiek rozmarínového oleja, 4 kvapky jojobového oleja, 5 kvapiek bazalkového oleja a 10 kvapiek levanduľového oleja. Zmes nanášajte pravidelne.

Rozmarín

Rozmarín bol po celé stáročia riešením pri vypadávaní a rednutí vlasov, plešatení či ustupujúcej vlasovej linke. Je to spôsobené tým, že stimuluje krvný obeh vo vlasovej pokožke, posilňuje a vyživuje vlasové folikuly. Táto metóda funguje najlepšie, keď sa k rozmarínu pridá olivový olej. Pravidelná aplikácia tejto zmesi dokonca preventívne pomáha pri predčasnom šedivení, a takisto aj v liečbe suchej a šupinatej pokožky hlavy.


Prečítajte si aj tento článok:

Ako urýchliť rast vašich vlasov?

Rory555

Rastlinné extrakty fytosteroly sú super pri zastaveni vypadávania vlasov zvlášť folixil, ktorý je určený len pre mužov a do mesiaca sa vlasy spamätávajú

rancid

Ja používam Triaktivin šampón a som spokojná. Kúpila som na pilulke a ešte som našla aj zľavové kupóny, ktoré som použila :-)
-odkaz odstránený-

Krenko

vyskusaj nanogen, nepotrebujes lekarsky predpis,je volne dostupni na nete alebo v lekarnach,pomaha zahustovat vlasy, plusdobre posobi napokozku v hlave(poznas to vitaminy a taketo veci)