6 krokov ako mať zdravý a funkčný penis

Zlá životospráva, fajčenie alebo nedostatok pohybu môže mať výrazný vplyv na fungovanie mužského penisu. Páni, ak nechcete mať problémy s erekciou, dodržujte tieto veci.

Penis Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Zhoďte brucho

Pre mužov je dôležitá zdravá strava a pravidelné cvičenie na dosiahnutie ideálnej telesnej hmotnosti a odstránenie tuku okolo brucha. Brušný tuk blokuje testosterón, ktorý má významný vplyv na sexuálnu funkciu pohlavného údu.

Mužský penis je akýmsi barometrom pre srdce a tepny, pretože dokáže varovať pred hroziacimi problémami. Ak sa vyskytnú nejaké problémy s krvou a jej zakalením v tepnách, odrazí sa to aj na vašej erekcií.


Prečítajte si aj:

10 účinných tipov na zdravú erekciu

2. Prestaňte fajčiť

Nikotín obmedzuje prietok krvi v penise a oslabuje erekciu. Prispieva ku hromadeniu povlaku v cievach, čo znamená, že u fajčiarov je dvojnásobne vyššia pravdepodobnosť výskytu erektilnej dysfunkcie.

3. Nevyhýbajte sa prechádzkam

Keď cvičíte alebo sa aktívne pohybujete, zvyšuje sa prietok krvi smerujúci cez endoteliálne bunky a povzbudzuje ich k vyššej produkcií oxidu dusnatého, ktorý je hlavnou chemickou látkou obsiahnutou pri erekcií. Pri cvičení bolo tiež preukázané, že je rovnako účinné ako lieky na zníženie príznakov miernej depresie, vďaka čomu môže pôsobiť pozitívne aj na výkon penisu.

4. Chodievajte skôr spávať

Nepravidelný spánok (menej ako 7 hodín) môže mať vplyv na kvalitu vášho spánku a tým na kvalitu vášho sexuálne života. Zlý spánok sa tiež spája s mnohými zdravotnými problémami, ktoré prispievajú k vysokému krvnému tlaku, spánkovej apnoe, cukrovke a k rôznym sexuálnym problémom.

5. Jedzte viac rýb

Omega-3 mastné kyseliny obsiahnuté aj v rybách sú dobré pre vaše srdce i penis. Avšak dajte si pozor na toxíny obsiahnuté v niektorých rybách, ktoré môžu spôsobiť zníženie počtu spermií a hladiny testosterónu. Tieto toxíny sa nachádzajú najmä v malých rybách alebo vo voľne žijúcich rybách ako losos, tuniak alebo morský ostriež.

6. Pite s mierou

Jeden pohár červeného vína môže vyvolať zvýšenie libida, avšak plná fľaša môže znížiť funkciu vášho penisu a znížiť aj šancu na vyvolanie erekcie. Mnohé klinické štúdie dokázali, že alkohol odstraňuje úzkosť a zábrany v sexe, ale väčšie množstvo môže mať opačný účinok.


Prečítajte si aj:

10 účinných tipov na zdravú erekciu