Päť jednoduchých krokov, ako na neho/ňu zabudnúť

Ako môžete zabudnúť na niekoho, koho ste tak milovali? Túto otázku si často pokladajú práve tí, ktorých partner nečakane postavil pred hotovú vec - rozchod.

zabudnutie_na_ex

Zdroj foto: Shutterstock.com

Nie, nemôžete po celý zvyšok života plakať do vankúša. Ak vás raz partner opustí, treba sa s tým čo najskôr zmieriť. Najväčšou chybou je, keď sa ho snažíte získať späť. Mali by ste sa skôr snažiť o iné - čo najrýchlejšie na neho zabudnúť. Poradíme vám, ako na to.

1. Vyhnite sa mu/jej

Mal by to byť prvý a základný krok, ako čo najskôr zabudnúť. Vyhnite sa miestam, kde by ste ho mohli stretnúť. Vyhnite sa činnostiam, ktoré ste robievali vždy spolu, alebo ktoré vám ho/ju pripomínajú. Rozhodne nechodievajte na jeho facebookový profil. Ideálne by bolo, keby ste sa sociálnych sietí vzdali na istý čas úplne. Ak vám v byte zostala na neho/ňu spomienka, zbavte sa jej.


Prečítajte si tiež:

5 pozitívnych stránok rozchodu

2. Obmedzte romantiku

Prestaňte počúvať romantickú hudbu a zabudnite na romantické filmy. Iba by vám to vracalo spomienky na spoločné chvíle.

3. Stretávajte sa s novými ľuďmi

Zavolajte priateľom a choďte s nimi. Do kina, na večeru, na koncert alebo zatancovať si. Zoznamujte sa s novými ľuďmi. Žite čo najviac spoločensky.

4. Nespomínajte ho/ju

Vaše okolie sa určite bude zaujímať, prečo už nie ste spolu. Možno aj vaša mama to bude chcieť vedieť. Nedovoľte im, aby vás vtiahli takýmto spôsobom do spomienok, nedajbože do sebaľútosti. Ak budete cítiť, že váš rozhovor smeruje k nemu/nej, nebojte sa to rýchlo zastaviť a nastoliť inú tému.

5. Buďte aktívny

Sedieť doma, to nie je momentálne nič pre vás. Len by ste sa začali zožierať spomienkami na neho/ňu. Mali by ste byť čo najviac aktívny. Zúčastňujte sa spoločenských akcií, zapájajte sa do nadačných programov, začnite cvičiť... Len, prosím, neseďte sami doma. Ak svoju myseľ zamestnáte čo najviac iným smerom, ste na najlepšej ceste na neho/ňu rýchlo zabudnúť.


Prečítajte si aj tento článok:

5 pozitívnych stránok rozchodu