Návod na šťastie - týchto sedem krokov vám zmení život

Kto z nás by nechcel byť šťastný? Byť šťastným je túžbou všetkých ľudí na celej zemi. Navzájom si ho prajeme, no len málo z nás ho vie skutočne nájsť. Pýtate sa ako na to?

Šťastie Zdroj foto: Shutterstock.com

Existuje niekoľko spôsobov ako sa stať šťastným človekom. Samozrejme aj obraz šťastia je veľmi individuálny. Niekto si ho môže vytvoriť z majetkov a blahobytu, iný napríklad zo skromného bohatstva prírody. Je pravdou, že šťastní by sme chceli byť všetci. Pri dnešnom každodennom zhone, povinnostiach a tradičných problémoch, zabúdame na tú najpodstatnejšiu zložku dňa, mesiaca, roka a neskôr celého života. Ako sa hovorí, šťastie nerastie na stromoch, no verte, neverte, ak chcete, tak ho tam nájdete.

Ak ste sa zamysleli niekedy v akej dobe momentálne žijeme, možno ste už prišli na to, že sa nám ponúkajú neobmedzené možnosti. Vieme písať na malých dotykových prístrojoch, riadiť luxusné autá, cestovať z jedného konca zemegule na druhú, pustiť si čerstvú vodu z kohútika, či vyberať čistý príbor z umývačky riadu. Vravíte si, že toto všetko môžete aj vy a napriek tomu stále nie ste šťastní? Nemusíte upadať do hlbokých depresií. Ste na tom presne tak isto ako väčšina populácie.

1. Začať a prežiť deň v prítomnosti

Človek za deň prežije nespočetné množstvo myšlienok a emócií, ktoré mu vedia ovplyvniť celý deň a dokonca aj viac. Naše myšlienky, ktoré si mimochodom vieme sami regulovať, nám vedia vyčariť úsmev na tvári, no aj poriadne pomotať hlavu. Ak sa vám stala v práci alebo v rodine nepríjemná stresujúca situácia alebo vás stretlo sklamanie v partnerskom vzťahu, problém vyriešte a už sa k nemu nevracajte. Ak vás o mesiac čakajú povinnosti, z ktorých máte napríklad strach, prijmite ho. Či ste v práci, na rodinnom obede, doma za žehliacou doskou či v prírode, snažte sa o to, aby bol pre vás daný okamih nezabudnuteľný. Vyhnete sa tak miliónom nepríjemných myšlienok a začnete sa zrazu radovať, inak.

2. Byť úprimný sám k sebe

Najcennejšie v dnešnej dobe je viesť pravdivý život. Neustále okolo seba vidíme rôzne činy ľudí, nad ktorými krútime hlavou. Základom je nestať sa jedným z nich. Ak si práve hovoríte, že ste nikdy neokradli svojho šéfa ani neklamete, je to v poriadku. Ak sa však zamyslíte, možno si uvedomíte, že ste neboli úprimní práve k sebe samému. Ak si toto dokážete uvedomiť a aplikovať, pravda sa vám odzrkadlí vo vašom živote. Hovorí sa, že niektorí ľudia majú šiesty zmysel. Máme ho všetci a najlepšie sami vieme, čo potrebujeme. Skúste sa započúvať do svojho vnútra, hlavy, tela a konať tak ako si sami našepkávate.


Prečítajte si aj:

3. Šíriť lásku a úsmev

Áno, aj tieto dve veci sa pomaličky vytrácajú z našich každodenných životov. Určite ani vám nie je príjemne, keď sa na vás osočí predavačka v obchode alebo šéf v práci. Nezabúdajte však na jednu veľmi podstatnú vec. Povolanie, ktoré si človek vybral, si vybral sám a nikto ho do toho nenútil. Preto si robte svoju prácu najlepšie ako viete. Výhovorky typu, že vás k tomu dohnali okolnosti, v dnešnom svete neplatia. Keď už vykonávate akúkoľvek činnosť, ale naozaj akúkoľvek, od prípravy desiaty deťom do školy alebo učenie sa na skúšku, zahoďte smútok a snažte sa to robiť s láskou a úsmevom. Koľko do danej činnosti vložíte, dva krát sa vám to vráti!

4. Malý krok na každý deň

Máte predstavu, že vás šťastnými urobí najnovší model auta a nemáte naň? Chceli by ste ležať na pláži s vyloženými nohami? Nech sa páči! Všetko je tu pre vás prichystané. Ak ste napríklad študent a snívate o všetkých možných aj nemožných veciach v živote, stačí, ak krôčik po krôčiku budete napĺňať svoje sny. Zaručujeme vám, že ak si dáte záležať a napríklad sa viac začnete venovať učeniu jazyka alebo sa zaujímať o veci, ktoré vás bavia, budete pociťovať vnútornú radosť. Skúste to a ste na dobrej ceste za úspechom. Presne tak isto to funguje aj v iných smeroch, ako napríklad cesta k dokonalej postave, či získaniu svojho „dream jobu“.

5. Snažiť sa eliminovať zlo

Zamyslite sa, čo a do akej miery vás dokáže ovplyvňovať. Roztrieďte si ľudí vo vašom živote, ktorí vám už dlho žerú nervy a neustále vás trápia. Odstráňte ich! Ohováranie a súdenie druhých je u nás na každodennom poriadku. Uvedomte si, že z takýchto rečí neplynie nič pozitívne a spomeňte si na to vždy, keď si niečo pomyslíte o sebe samom či o človeku, ktorého stretnete na ulici. Koľko takýchto zbytočných myšlienok máte za deň? Použitú energiu vložte do niečoho produktívneho.

6. V jednoduchosti je krása

Už dlhšie ste neboli na dovolenke pri mori? Možno ste ani nezistili, aká krása sa skrýva za vašim domom. Vraví sa, že veci, ktoré sú zadarmo, sú tie najlepšie! Priznajte si sami pred sebou, kedy ste boli naposledy s rodinou a priateľmi na prechádzke v prírode naprieč našou krajinou, či vašim mestom? Ak sa vám podarí zložiť si ružové okuliare tejto doby, pochopíte, že aj to je krása. Rozhliadnite sa okolo a kľúče od auta nechajte občas doma. Nohy nemáte nadarmo.

7. Všetko robíme pre seba

Nestíhate, nemáte čas a popritom tom ste si ešte neurobili svoju prácu alebo ste sa nestretli s človekom, ktorého odsúvate už dva mesiace? Nikdy nerobte nič, čo nevyhovuje vám a neposúva vás hore. Učíte sa na ťažkú skúšku a nechce sa vám? Hlúposť. Skúste sa na to pozrieť z druhej strany. Dozviete sa neskutočné množstvo informácií a na skúške sa budete cítiť dobre a obohatene. Ak cvičíte a dávate si pozor na stravu, nikdy to nerobte pre okolie. Vyzerať môžete hocijako, je však dôležité, aby ste mali vy sami zo seba ten najlepší pocit. Pamätajte, že jedine vy budete žijete svoj život, až do dokonca.

Čo nás koniec koncov ovplyvňuje?

Je to strava, pohyb, zamestnanie, rodina, priatelia, nepriatelia, prostredie, myšlienky, činy a váš čas. Robte v živote činnosti, pri ktorých cítite skutočne šťastní. Konajte tak, aby vás okolie chválilo, aby vám svet otváral brány, aby ste neboli predmetom ohovárania či posmechu. Všetkým odpustite a vypustite svoj hnev navždy. Vyberajte si len pozitívne okamihy. Otvorte oči a všímajte si krásy, ktoré sú nám ponúkané. Začnite žiť plnohodnotne, možno práve vtedy ucítite to vysnívané šťastie.

evastastie

Je to pekný článok a v mnohých ohľadoch aj prospešný. Zamyslela by som sa ešte nad tým ako sa vysporiadať s výčitkami z toho, čo sa nám nepodarilo a tiež aj ako nachádzať pravé túžby svojho srdca. Páči sa malý darček, video na túto tému: www.youtube.com