Je nebezpečné vystriedať viac ako jedného sexuálneho partnera za týždeň?

Ak ste niekedy premýšľali o tom, či je vhodné alebo nevhodné spať s viacerými chlapmi behom týždňa, máme pre vás odpoveď. Nemáte sa za čo hanbiť, ani si robiť výčitky. Ak máte zvýšenú sexuálnu túžbu a neviete sa nasýtiť, prečo nie?

sex zdroj: Shutterstock.com

Ste sexuálne aktívny človek? Čo to o vás prezradí?

Mať sex s viac ako jedným partnerom za týždeň nie je vôbec nebezpečné, dokým sa vy cítite dobre vo svojej koži a nemáte žiadne výčitky. A samozrejme používate ochranu. Kondómy sú čarovná vec v tomto prípade. Bez ohľadu na to, na aké číslo sa vyšplhá počet vašich sexuálnych partnerov, ak používate tú správnu ochranu, môžete sa uvoľniť a nemusíte sa báť, že dostanete nejakú nechcenú pohlavnú chorobu od vášho milenca.

Najväčšia nástraha pri častom striedaní partnerov

Najväčšie „zlo“ čo sa vám môže stať nie je HIV, ako si to mnoho ľudí mylne myslí, ale práve HPV. Tento ľudský papilomavírus je bežný vírus, ktorý môže napadnúť oblasť genitálií, môže viesť k rakovine krčka maternice a ku genitálnym bradaviciam. Použitie kondómu ale pomôže znížiť riziko infekcie HPV. Z čoho vyplýva, že v žiadnom prípade nestrácajte hlavu a myslite v prvom rade na seba (a na použitie ochrany).

Zamyslite sa nad tým, čím je vaša aktivita spôsobená

Ďalšia vec, pri ktorej zistíte, že mať sex s viacerými adeptmi počas krátkeho obdobia je nezdravé, ak si tým kompenzujete nejaký vnútorný komplex. Zvýšenie sebavedomia alebo pocit osamelosti neodoženiete striedaním si partnerov. To musíte vyriešiť iným spôsobom a hlavne začať pracovať so sebou.

Najlepší spôsob, ako zistíte, či je u vás vzniknutá situácia v úplnom poriadku je, že sa opýtate samých seba jednoduchú otázku: „ Prečo chcem mať sex s touto osobou?“
Na základe odpovede budete vedieť, či ozaj máte taký veľký sexuálny apetít, alebo potrebujete privolať len pozornosť chlapov.

Takisto môžete samých seba otestovať aj po vášnivej noci, keď sa zamyslíte nad tým, či ste spokojná s tým čo ste práve prežili, a či máte ešte chuť na pokračovanie. Ak je odpoveďou na obidve otázky áno, tak máte zdravý sexuálny život a užívate si, čo vám život prináša. Nikto by vám nemal kázať, koľko sexuálnych partnerov by ste mali vystriedať, a akí by ste mali byť aktívni. Každý má iné sexuálne potreby. Robte to, čo uspokojuje vás a prináša vám skvelý pocit. Neexistujú žiadne pravidlá, až na jedno: dbajte vždy na ochranu, bez toho sa nepúšťajte do žiadnych „nebezpečných hier“.

Prečítajte si aj: 7 dôvodov, prečo mať sex každý deň